VAANDELS

Vanaf 1932 heeft Harmonie OBK zich aan het publiek gepresenteerd met achtereenvolgens een viertal vaandels.

1932: OBK bestelde bij "de Zusters van Aarle-Rixtel" een nieuw vaandel, naar ontwerp van H. Brouwers.
In 1945 bleek dit eerste vaandel van OBK verdwenen te zijn: niemand wist waar het was en het werd sindsdien dan ook als verloren beschouwd.
Begin 2004 nam de dochter van de Britse onderofficier George Higham via e-mail contact op. Door middel van internet ontdekte zij waar het vaandel, dat haar inmiddels overleden vader in 1944 tijdens de schermutselingen rond de Corridor uit voorzorg in bewaring kreeg, precies thuishoorde. Door het vertrek van zijn regiment was hij niet meer in de gelegenheid om het vaandel terug te bezorgen. Iets wat hij altijd gewild heeft.
Op 3 juli 2004 bracht de familie het terug naar Erp, waar het een definitieve plaats kreeg in het Raadhuis.

Het eerste vaandel van OBK iss diepblauw van kleur met zilveren stiksels en gele en groene satijnen tinten.

Mrs Angold (l) en voorzitter Kees Bressers (r)

Bestuursleden en burgemeester Frankfort

Het teruggekeerde vaandel van 1932 kreeg een definitieve plaats in de Burgemeesterskamer in het Erpse Raadhuis.

Vanaf 1947 gaat OBK de straat op met een vlag. Weer gemaakt door "de Zusters van Aarle-Rixtel". Ontwerp: kapelaan Grütter.
Van dit kleurrijke vaandel zijn geen duidelijke foto's in ons archief, behalve die van de wijding in 1947.

In 1963 maakte mevrouw Gilia Strijbosch-Van Dijk een nieuw vaandel.
De afbeelding van het harpje uit de OBK-vlag van 1947 prijkte op dit vaandel.

.Op 3 oktober 1975 slaagde een comité‚ onder leiding van bestuurslid Johan Fransen erin het korps het huidige vaandel te bezorgen.
Naar een ontwerp van Jan van de Wijdeven. Op het vaandel, behalve het wapen van de Gemeente Erp, het logo van OBK. In het OBK-logo zijn de letters
o, b en k herkenbaar.

VAANDELDRAGERS

Wim van den Tillaart