Spektakel van muziek, spel, dans en licht…

Op de middag van 5 mei hebben de tenten en bouwwerken de voorjaarsstorm overleefd.
En vanaf klokslag 10 uur hebben we er  tijdens een heerlijke lenteavond een fantastische schouw- en luisterspel van gemaakt: Klank- & Lichtspel 2015
Onze opzet slaagde, je kwam als toeschouwer ogen en oren te kort, zo te midden van alle muziek- en kleurrijk lichtgeweld.
De veelal positieve reacties getuigen ervan.

Op 6 mei was om 13.00 uur het Hertog Janplein leeg, alsof er de dagen ervoor niks was gebeurd…

Vanavond 22.00 uur!

Het Hertog Janplein is er klaar voor. Tribunes, podia, licht en geluid staan opgebouwd en de laatste details worden afgewerkt. Om 18.00 uur de laatste repetitie voor de puntjes op de i.

De weervoorspellingen zijn positief: vanavond droog!

Dus komt dat zien: klokslag 22.00 uur.

IMG_20150505_110139IMG_20150505_110015IMG_20150505_111026IMG_20150505_105922

 

101…

Op 4 mei werden op het Hertog Janplein enorme trailers gelost. Tribunes werden gebouwd en lichtelementen geplaatst.
En verder nog 101 andere zaken….

IMG_1945IMG_1942

Generale…

Op zondag 3 mei vond de generale repetitie plaats. Nagenoeg alle zang- en muziekgezelschappen, groepen, figuranten en personages zorgden ervoor dat de onafhankelijk  geoefende onderdelen als passende puzzelstukjes in elkaar vielen. Ondanks de af en toe gestaag vallende regen was er een hoog enthousiasme te bespeuren.
Uiteraard waren er nog geen lichteffecten te bespeuren, de verlichtingselementen worden op 4 mei geplaatst en ‘s avonds ingeregeld.

Bouwen!

Op 2 mei werd begonnen met het oprichten van de kiosken voor orkest en koor. En met de bouw van 2 podia, midden op het plein.
Met de onmisbare hulp van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers!

DSC_0048      DSC_0053
Klik op de kiekjes  voor een vergroting!

 

Kostuum voor de Koning

Op donderdag 30 april werden de kostuums uitgereikt aan de personages en figuranten die spelen in de items die betrekking hebben op het thema 200 Jaar Koninkrijk.
Wie is niet benieuwd naar het kleurrijke schouwspel dat zich op 5 mei zal ontvouwen op het Erpse Hertog Janplein!?!

Laatste loodjes…

Op woensdag 29 april vond bij Van Haandel de tweede repetitie plaats van Harmonieorkest OBK en Popkoor Voyss. Intussen werden buiten op het Hertog Jan de toneelitems geënsceneerd. Met als doel om bij de generale repetitie de zaak gesmeerd te laten verlopen.

Komend weekend wordt begonnen met het optrekken van alle bouwwerken, zoals muziektenten, podia en torens voor de volgspots.
Maandag 4 mei volgen de tribunes, speciaal voor de gedecoreerde burgers van de Gemeente Veghel. Ook wordt begonnen met het aanleggen en opbouwen van de lichtelementen die dezelfde avond nog worden ingeregeld.

Gezamenlijke repetitie

Op woensdag 22 april vond een eerste gezamenlijke repetitie plaats van Harmonieorkest OBK en Popkoor Voyss. Beide gezelschappen waren goed voorbereid door hun dirigenten Sef Pijpers en Maria van Asseldonk en dat zorgde ervoor dat de eerste kennismaking rond het Klank- & Lichtspel nagenoeg vlekkeloos verliep. Muzikanten en zangers/zangeressen kregen een goed beeld van wat er op 5 mei gaat klinken op het Hertog Janplein. Op 29 april volgt een repetitie met dezelfde combinatie.