Nieuwsarchief 2002

  Op deze pagina het nieuws van 2002, het oudste onderaan...

 

OBK en Kerstmis 2002
Harmonieorkest OBK voerde, samen met organist Jan Peene uit Uden, een tweetal werken uit tijdens de Hoogmis op Tweede Kerstdag: Polish Christmas Music en To My Country.
Jan Peene bespeelde het Vollebregtorgel van de Servatiuskerk in Erp.
Begeleid door het orgel speelde trompettist Paul van Amstel A Trumpet Voluntary van Henry Purcell.
Daarnaast speelde het orkest onder meer traditionele kerstliederen.
Foto's repetitie.

Knotskrakersfestival van Omroep Brabant
Hullie trad op als 13e in de rij op het Knotskrakersfestival op 15 december 2002 in Nieuwkuijk.

Samen met De Durdauwers, Prins Jan, Adjudant Piet en voorzitter Piet en een schare supporters, zetten ze Erp daar even op de kaart.
Achteraf bleef het daarbij; de jury hield toch meer van het belegen Bossche type meedeiner: in 6/8 maat én "en masse".
 

 

Sinterklaasintocht 2002 
in Keldonk en Erp


Op 24 november verwelkomde Muziekvereniging Harmonie OBK Sinterklaas met muzikale noten. 
's Morgens in Keldonk en na de middag in Erp.

In Keldonk schudde Sinterklaas verschillende muzikanten van harmonie-orkest en slagwerkgroep de hand. Hij bleek voor ieder van hen een persoonlijk woordje te hebben.

Voor Erp bewaarde Hij zijn paard Americo, dat de nacht tevoren in de stallen van Anky van Grunsven mocht overnachten, aldus Sinterklaas.
Hij complimenteerde OBK meerdere malen voor het notenspel en de muzikale begeleiding van de kinderen.

Hierbij een aantal kiekjes die tijdens beide intochten werden gemaakt.


Keldonk


Intocht Keldonk


Intocht Erp

OBK wacht tot Sinterklaas is opgestegen

 


 

 

 

OBK en Kerst 2002
In november is Harmonie-orkest OBK begonnen aan de voorbereidingen voor Kerstmis. Daarbij hoorde een repetitie in de kerk van Erp.
Het orkest voert samen met het Vollebregtorgel van de Servatiuskerk in Erp een tweetal werken uit tijdens de Hoogmis van Tweede Kerstdag: Polish Christmas Music en To My Country. Organist is Jan Peene uit Uden. Samen met het orgel speelt trompettist Paul van Amstel A Trumpet Voluntary van Henry Purcell.

 

Slagwerkgroep Harmonie OBK en de Rabocup
Onder leiding van dirigent Henk Schellekens namen de Erpse slagwerkers op 26 oktober 2002 deel aan het regiofestival Rabocup.
Ze verzorgden een prima concert in zaal Korenmolensteen te Zijtaart, waarin twee werken werden uitgevoerd. 
Concert Emotions of Life van Charles van Zanten was het werk dat door de jury werd beoordeeld. Het vrije gedeelte van de uitvoering vulde OBK in met Drumexperience van Henk Mennens. Een uitstekende totaaluitvoering. 
Jammer genoeg gingen de collega's van St.Caecilia uit Lieshout met zowel de eerste prijs als de wisselbeker aan de haal.
Overigens stopt Rabobank met de sponsoring zodat dit de laatste Rabocup was. Komend jaar gaan de regionale muziekverenigingen in zee met Jumbo, die volgens het Brabants Dagblad behalve de schenking van een geldbedrag geen verdere eisen stelt aan de organisatie.

 

Foto Verrassende Ontmoetingen
Het harmonieorkest speelde op zondagmiddag 14 april 2002 in het kader van de concertserie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal Tilburg.
Er werd daar een prachtige foto gemaakt! 
Klik op de foto voor een vergroting.

concertTilburg2002_small.jpg (214009 bytes) 

 

Jubilarissenconcert 30 juni 2002

Muziekvereniging Harmonie OBK telt dit jaar een tweetal zilveren jubilea. Tijdens een gezellig koffieconcert bij Van Haandel in Erp ontvingen Henriëtte van Amstel - Biemans en Marius Vissers uit handen van BraBobestuurder Mevr. Francien van de Ven - Van Lee het zilveren federatief insigne. Aan de uitreiking ging een concert vooraf waaraan alle geledingen van OBK meewerkten.


de jeugdslagwerkgroep  onder leiding van Henk Schellekens

 


de slagwerkgroep onder leiding van Henk Schellekens

 


de speelgroep onder leiding van Jan Koolen

 


het jeugdorkest onder leiding van Judith de Vrees

 


het harmonie-orkest onder leiding van Jan Koolen

 


het harmonie-orkest onder leiding van Jan Koolen

Kees Bressers presenteerde het concert

 


De jubilarissen en hun partners op een rijtje

 


Mevrouw Van de Ven namens de Brabantse Bond

 


Henriëtte ontvangt het federatief insigne

 


Marius krijgt het federatief insigne opgespeld

 


Bloemen namens OBK

 


Bloemen namens OBK

 


Receptie...

 

Après Ski Party
Muziekvereniging Harmonie OBK hield haar traditionele verenigingsavond op 15 juni 2002. In een als Bierstube ingerichte Zaal Van Haandel ging een fantastisch feest van start met alle ingrediënten die horen bij het naskiën: boswandelingetje, biehtjûhh, broodje Wurst, Antôn-Antôn-Antôn, pullen bier, sleeën, skis, naaldbomen, polonaise. 

    Wat zeker aan de sfeer bijdroeg waren de acts. 
Kees verving dirigent Jan Koolen tijdens het Kopspijkeren, terwijl Henk gewoon zichzelf speelde. Jack van Asseldonk leidde het spel als geen ander. 
En dan waren er de Dalton - Van Brussels: pret en prima zang en dat onder scherpe bewaking van Lucky Willy Luke...
Tenslotte zagen we in de OBKast zo'n beetje alle muzikanten van OBK voorbij trekken. Voor de rake typeringen zorgden Will en Peter.

Bedankt: Lia, Marion, Wern, Ingrid, Ingrid, Ruud en Lianne!

 

Federatieve Kampioenswedstrijden 2juni 2002
OBK-slagwerker Gilbert van den Tillaart promoveerde op 12 januari 2002 te Reek, toen hij daar een 1e prijs behaalde in een wedstrijd voor solisten en kleine ensembles van de Brabantse Muziekbond. Op 2 juni probeerde hij in Berlicum het federatief kampioenschap van de derde divisie te veroveren. Hij werd tweede. Proficiat!

Geslaagd!
Op zaterdag 1 juni 2002 gingen 6 jeugdige slagwerkers op examen voor het A-diploma in het Centrum voor Amateurkunst te Tilburg. Ze slaagden allemaal. 
Proficiat: Ruud van de Valk, Tim Huijbers, Pascal Muis, Jasper van Goor, Rens van de Tillaer, Nick Vervoort 
én dirigent Henk Schellekens!

 

Verrassende Ontmoetingen
Het harmonieorkest speelde op zondagmiddag 14 april 2002 in het kader van de concertserie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal Tilburg.

Thea Vermeulen-Peek, Karien Koolen-Maes en John Hoepelman zongen duetten.
Op het programma stonden werken als Nocturne, Armenian Dances, Lakmé (Bloemenduet), Amigos Para Siempre, Libiamo (uit La Traviata) en de Charles Chaplin Selectie. 
Na een korte repetitie, waarbij het orkest aan de verrassend goed klinkende zaal kon wennen, was er een pauze. Aan het Jeugdorkest Hilvarenbeek was de eer om het concert te openen. 
Het concert van OBK verliep tot ieders tevredenheid. De uitvoering van de liederen met orkestbegeleiding gaven een extra dimensie aan het geheel.
Al met al een positieve ervaring.

 

Promotie
OBK-slagwerker Gilbert van den Tillaart promoveerde op 12 januari 2002 te Reek, toen hij daar deelnam aan een wedstrijd voor solisten en kleine ensembles van de Brabantse Muziekbond. Gilbert behaalde met Martinique van Léon Camp een 1e prijs met promotie en lof van de jury. Voortaan mag hij in de 2e divisie uitkomen.

 

Naar boven!