Nieuwsarchief 2003

  Op deze pagina het nieuws van 2003, de oudste feiten onderaan...

 

Tweede Kerstdag 2003:
Het harmonieorkest voerde tijdens de mis van 11.00 uur een aantal traditionele kerstliederen, sfeervolle hymnen en vrolijke kerstfantasieŰn  uit. Na afloop stonden bij Van Haandel het kerstbrood en de koffie klaar.
Voorafgaande aan de kerstspeech van voorzitter Kees Bressers was er een muzikaal intermezzo, verzorgd door het OBK+-team.

Podiumconcours Slagwerkgroep Harmonie OBK: 1e prijs met promotie!
Op zaterdag 13 december 2003 nam de slagwerkgroep deel aan een Federatief Podiumconcours in Etten-Leur.  In Theater De Nobelaer. Tegen half een vertrokken een bus met muzikanten en supporters en een vrachtauto van Beekmans Transport, volgeladen met instrumenten richting Etten-Leur.


Om 15.00 uur was het Erpse optreden gepland en de instrumenten en accessoires stonden in zuivere slagorde klaar, toen de muzikanten het podium beklommen.

Slagwerkgroep Harmonie OBK verzorgde onder leiding van dirigent Henk Schellekens een prima concert.
Het programma bestond uit 5 werken, waarvan 2 uit het verplichte repertorium:
The Flight
van Gian Prince en D'Afrique van Leon Camp.

De keuzewerken: Twilight Drumming van Jan Schipper, Drumexperience van Henk Mennens en Stickbits van Leon Camp.
Henk en zijn muzikanten namen deel in de 2e divisie, sectie A.

Met 85 punten rond,
behaalde OBK een 1e prijs met promotie naar de 1e divisie!

In de jury: H. Mennens, A. Appelo en R. Balfoort.
Wedstrijdleiding: J. Merkx.
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekgezelschappen.

 


Even inspelen...
 

 

 

 

 

 

 

Na thuiskomst was er een feestje. Een vrolijk proficiat op de instrumentenwagen van OBK. En muziek van de collega's van het orkest. Bedankjes, toespraken en een bos bloemen. Frietjes en snacks, drankjes... 


 

 

 

 

 

 

 

 

Generale Repetitie Concours Slagwerkgroep

Op vrijdag 12 december was de generale repetitie ten behoeve van de wedstrijd op de zaterdag daarna.
Waarvan hier een kleine impressie...

 


 

 

 


Concertwedstrijden in Veldhoven: OBK eerste prijs!
Met maar liefst 82,83 punten behaalde Muziekvereniging Harmonie OBK een dikke eerste prijs!
Muzikanten, dirigent en bestuur: PROFICIAT!

Op zondagmiddag 30 november 2003 vertrokken een tweetal bussen supporters en muzikanten vanaf het Hertog Janplein in Erp. Gevolgd door een vrachtauto van Beekmans Transport met de slaginstrumenten. Op weg naar Theater De Schalm in Veldhoven. Voor deelname aan de federatieve Concertwedstrijden van de Brabantse Muziekbond. Hoofddoel: de muzikale uitvoering van een een prima concertprogramma in een fantastische omgeving.
Na een inspeelsessie elders, betraden de muzikanten van Harmonie OBK het podium van De Schalm.
Openend met de pasodoble Amparito Roca van Jaime Texidor, speelde OBK onder leiding van haar dirigent Jan Koolen daarna het verplichte werk in de superieure afdeling: Entornos. Van de Spaanse componist Amando Blanquer Ponsoda.
Het keuzewerk van OBK was Four Scottish Dances van Malcom Arnold, arrangement John Paynter.

In afwachting van de prijsuitreiking van het concours, was het Erpse harmonieorkest in de gelegenheid een extra werk te spelen: Nocturne van Alexander Scribin, arrangement Alfred Reed.
Fanfare St.Cecilia uit Zijtaart behaalde dezelfde middag met 81 punten ook een 1e prijs.
Tenslotte speelde OBK het Wilhelmus.

In de jury: J. Conjaerts, W. Jongen en J. Hoekstra.
Wedstrijdleiding: J. Merkx.
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekgezelschappen.

Na thuiskomst was er een feestje. Een vrolijk proficiat op de instrumentenwagen van OBK. Rozen, drankjes, worstenbroodjes, bedankjes, toespraken, drankjes... Hieronder een fotocollage. Paul, bedankt!

Klik op de foto om een vergroting te zien!
Met de
Vorige-knop van je browser kom je hier weer terug.

 

Generale repetitie harmonieorkest
Op zaterdag 29 november hield het harmonieorkest haar generale repetitie. De laatste repetitie vˇˇr het concours.


   

Sinterklaas aankomst in Erp
Harmonie OBK was er weer bij, compleet met slagwerkgroep en harmonieorkest. Aanvankelijk bleef het droog.
Maar tegen het eind van de route schuilde het korps onder de overkapping van het Texaco benzinestation van garage Bijvelds. Sinterklaas is weer in Erp.
HenriŰtte van Amstel maakte een impressie van de intocht...


 

 

 

 

 

Pieten die niet van het dak durven...

Maar gelukkig is er de brandweer.
 

Sinterklaas weer blij, iedereen blij!
 

 

 

 
   

 

Peptalk...
Emile Tsjakka  en Jomanda bezochten in hoogst eigen persoon de repetitie van het harmonie-orkest. Voor een hoogst noodzakelijke maar even vermakelijke peptalk.

Ge´ntroduceerd door een tweetal charmante muzikantes, spraken beide Bekende Nederlanders van hete koolen en over wat er van gene zijde kwam.

Het moet de muzikanten van het orkest niet ontgaan zijn, dat zowel Ratelband als Jomanda in uitspraken terecht kwamen, waarbij dirigent Jan Koolen zich zonder problemen kon aansluiten...
 


Introductie van het een en ander...


Emile Tsjakka!
 

Trefzeker...

 

Scottish Dances...
 

Vissen...
 

Een hoorn en een trompet in hetzelfde bed....
 

Een andere hoorn, dat wel...
 

Sommige muzikanten raakten in een zekere trance....

Instralen....

 


 

Studiedag harmonieorkest Harmonie OBK

Op zaterdag 1 november namen de muzikanten van het harmonieorkest deel aan een studiedag. In hun voorbereiding op de deelname aan een concertwedstrijd op 30 november repeteerden de diverse instrumentgroepen in basisschool De Empel en in Partycentrum Van Haandel. Onder leiding van professionele repetitors namen ze hun bladmuziek nog eens gedegen door. De studiedag eindigde met een gezamenlijke repetitie waarbij dirigent Jan Koolen aangaf aangenaam verrast te zijn door de aanwijsbare vorderingen.

 

 

 

Jumbo
In in een redelijk gevulde zaal speelden harmonieorkest en slagwerkgroep Harmonie OBK grotendeels hun concoursprogramma. In het kader van de Jumbo Festiviteiten organiseerde de Koninklijk Erkende Fanfare St.Willibrord op 18 en 19 oktober een vernieuwde opzet van het kringfestival voor muziekverenigingen, kring Veghel. In D'n Tol in Heeswijk-Dinther. In een meer ontspannen sfeer en in een totaal andere ambiance dan de deelnemende gezelschappen tot op heden gewend waren.


 

 

 

 

Foto's: Paul

 

Slagwerkgroep en harmonieorkest in Someren
In de voorbereiding op het concours van beide orkesten, vond op 12 oktober een uitwisselingsconcert plaats in samenwerking met Muziekvereniging Somerens Lust te Someren. In de riante accommodatie van De Ruchte in Someren.
Voor Somerens Lust betekende het concert een soort generale repetitie voor haar concertreis naar Valencia, van 17 tot en met 23 oktober 2003.
Zowel het Erpse harmonieorkest als de slagwerkgroep speelde het wedstrijdprogramma. En daarnaast klonk het saxofoonconcert met als solist Aard van Heerebeek.
Het programma begon om 14.00 uur en duurde tot bijna 17.30 uur. Zoals de president van Somerens Lust het verwoordde in zijn slotwoord: "Het is ons overkomen".
Onderstaande kiekjes hebben we gekregen van Somerens Lust.


 

 

Toetsing
Op 4 oktober nam de slagwerkgroep deel aan een toetsing voor slagwerkgroepen in het Centrum voor Amateurkunst in Tilburg. In het kader van de voorbereiding op de deelname aan een podiumwedstrijd op 13 december.
Slagwerkgroep Harmonie OBK, onder leiding van Henk Schellekens, speelde daarom enkele werken uit het programma van de wedstrijd: Twilight Drumming, The Flight en D'Afrique.
Henk Mennens beoordeelde de werken. Direct na elk werk leverde hij opbouwende kritiek op wat hij gehoord had.

Nieuwe dirigent voor OBK opleidingsorkest
Het opleidingsorkest heeft met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe dirigent. Tom Koster heeft Judith de Vrees opgevolgd en gaat voortvarend aan de slag met ons jeugdige talent. Tijdens een repetitie is Tom ge´ntroduceerd en is er op passende wijze afscheid genomen van Judith de Vrees.
 

Gildefeest 2003 Erp
In het eerst weekend van juli vierde het Erpse OLV- en Catharinagilde middels Gildendagen haar zilveren herlevingsjubileum.
Harmonie OBK was op 6 juli van de partij om een en ander extra luister bij te zetten.
Er konden indrukwekkende foto's worden gemaakt.
Nico maakte enkele kleurrijke kiekjes van de optocht en de massale opmars.

Klik op een kiek om hem te vergroten...
met de Vorige toets kom je hier weer terug!

Ook Blaaskapel De Durdauwers gaf acte de prÚsence;
op de Nieuwspagina van de Durdauwerssite een aantal vrolijke kiekjes.

 

Nieuwe leerlingen?


2 leerlingen gaven het beste van zich...
Op 5 juli 2003 was er in 'Ter AA' een informatiebijeenkomst voor aspirant-leerlingen voor de slagwerkopleiding. Samen met hun broertjes, zusjes en ouders luisterden ze aandachtig naar de voorzitter van OBK, Kees Bressers en Henk Schellekens, een van de opleiders van de slagwerkers. Ze vertelden de aspirant-leerlingen over de inhoud van de opleiding. Groot voordeel van een slagwerker; je bespeelt meerdere instrumenten wat uiteindelijk tot nog meer plezier in het muziek maken kan leiden.
Twee slagwerkers brachten, samen met Henk Schellekens, een muziekstuk ten gehore. Met nog meer enthousiasme togen de aspirant-leerlingen weer huiswaarts.

Proficiat
Op 5 juli 2003 deden een groot aantal muzikanten van OBK examen.
Via de muziekschool Veghel of via het CVA in Tilburg.
Voor het A-examen slaagden:  Manon Bockting, Karin Kanters, Lindy Verhoeven, Maud Kanters, Martijn van Wanrooij, Simon Hoefs en Joanita Claasse.
Het B-diploma behaalden: Moniek Sweers, Willemijn van den Berg, Jasmijn Selten, Marleen van Lith en Robin Whelan.
Het C-examen werd afgelegd door Lotte van der Heijden en Karin van Berkel.
Giel van de Wijdeven, ten slotte, behaalde het D-diploma ongestemd slagwerk. Dat examen werd afgenomen in het Centrum voor Amateurkunst in Tilburg.
 

Concert 14 juni 2003
Harmonie OBK in concert. Gast: Harmonieorkest L'Union uit Bladel.


De repetitie voorafgaande aan het concert. De solist op altsax.

 


De slagwerkgroep.

 


De slagwerksolist.

 


Harmonieorkest L'Union, Bladel
 

 

Kampioenswedstrijd slagwerksolisten
Op 18 mei 2003 organiseerde de Nederlandse F.K.M. haar jaarlijkse kampioenswedstrijden in Berlicum, in Den Durpsherd.
Giel van de Wijdeven vertegenwoordigde er OBK naar aanleiding van zijn prestaties eerder dit jaar in Tilburg.
Met Children of Sanchez eindigde hij op de tweede plaats met 92 punten. Voor het kampioenschap in de hoogste divisie Multi-percussion kwam hij precies 2 punten te kort. Die had Bart van Grinsven uit Heeswijk wel liggen en zo haalde Brabant het kampioenschap van de hoogste afdeling Multi-percussion naar zich toe...

Bevrijdingsconcert Gemeente Veghel in Zijtaart
Dit eerste bevrijdingsconcert vond op 5 mei 2003 plaats op het Kerkplein in Zijtaart.
Een samenwerkingsproject van de Veghelse muziekverenigingen en de gemeente,
naar een idee van burgemeester Frankfort.
Fanfare St.Cecilia had de eer om de plaatselijke organisatie te verzorgen. Aan alles was gedacht.
Naast de Zijtaartse fanfare namen deel:
Fanfare Echo der Bergen -Eerde-, Harmonie Frisselstein - Veghel- en Harmonie OBK -Erp
Jammer genoeg verstoorde een regenbui het einde van het concert.
Op het moment dat de gezamenlijke slagwerkgroepen hun Beguine for Drumband speelden.

Onderstaande kiekjes van Paul van Amstel geven een beeld van het gezamenlijk optreden van de 4.

Het Brabants Dagblad kopte:
Programma in Zijtaart ingekort wegens regenval tijdens optreden
Kippenvel tijdens Bevrijdingsconcert
met daarbij een foto van..... OBK!


Oefening Baart Kunst uit Erp op het podium bij het Bevrijdings-concert in Zijtaart.
(Fotobureau Van Assendelft / Jeroen Appels)

  
Orkesten uit Erp (l) en Eerde (r) (Kliknieuws)

 

Jubilarissenconcert
Op zondag 30 maart 2003 presenteerden alle orkesten van muziekvereniging Harmonie OBK zich tijdens een drukbezocht jubilarissenconcert: de speelgroep, het opleidingsorkest, de jeugdslagwerkgroep, de slagwerkgroep en het harmonieorkest.
 


Speelgroep "Kei Sk˘n" onder leiding van Jan Koolen.


Het opleidingsorkest onder leiding van Judith de Vrees.


De jeugdslagwerkgroep onder leiding van Henk Schellekens


Het harmonie-orkest onder leiding van Jan Koolen.
 

Een viertal leden van OBK ontvingen het federatief insigne. Mevr. Francien van de Ven- Van Lee overhandigde hen dit namens de Brabantse Muziekbond.
25 jaar: Lia van Kemenade-Timmermans (muzikante, bestuurslid), Piet Vermunt -krant- (voormalig voorzitter, nu ere-voorzitter).
40 jaar: Theo van Brussel (muzikant). 50 jaar: Martien van Leuken -krant- (muzikant).
Voorzitter Kees Bressers huldigde de jubilarissen namens de vereniging. Voor ieder van hen had hij een persoonlijk woord.
Gerrit Kerkhof overhandigde namens de leden een herinnering aan scheidend voorzitter Piet Vermunt.


De jubliarissen!


 

 

De jubilarissen,
tijdens het concert,
gespannen
en ontspannen...


Solist Aard van Heerebeek


Voorzitter Kees Bressers

 Bondsvertegenwoordiger Mevr. Van de Ven - Van lee

 

 

Het opspelden van de insignes....


Het lang zullen ze leven!
 


En na afloop: een drukke receptie...

 

Piet Vermunt honorair voorzitter!

Tijdens haar algemene ledenvergadering op 12 maart 2003, benoemde Muziekvereniging Harmonie OBK haar aftredend voorzitter Piet Vermunt tot ere-voorzitter.

Kees Bressers nam de voorzittershamer over van Piet Vermunt.

Tijdens dezelfde vergadering namen bestuursleden Marcel de Bruyn en Adrie Pennings afscheid van OBK.
Wern van Asseldonk werd benoemd tot bestuurslid.
Anke van Oosterwijk en Esther van Bree ontvingen een bloemetje vanwege hun 12 1/2 jarig lidmaatschap.

Brabants Dagblad
in gesprek met Piet Vermunt en Kees Bressers

Optocht 2003!

Foto: Paul van Amstel

Fenomenale act Slagwerkgroep


Foto's: Paul van Amstel
Tijdens de Erpse Pronkzittingen 2003 ontpopte Slagwerkgroep Harmonie OBK zich als Vet&Koel in velerlei gedaanten. Onder leiding van chefkok Henk Schellekens.
De toeschouwers waren het over ÚÚn ding eens: een show van een hoog amusementsgehalte en muzikaal van kwalitatief uitstekend niveau.

 

Pink Panthers & Stars & Stripes

Blaaskapel De Durdauwers presenteerde tijdens dezelfde pronkzittingen een prima act die verschillende Europese steden aandeed, middels een wirwar van melodietjes. Een labyrint van beweging!
Met een finale die de eensgezindheid van de muzikanten nog eens overduidelijk onderstreepte.

Meer foto's? Klik hier!

Foto: Paul van Amstel

 

OBK muzikanten succesvol!

Op zaterdag 15 februari 2003 leverden OBK-slagwerkers uitstekende prestaties op het Concours voor Solisten en Kleine Ensembles in Tilburg.

Organisatie: Brabantse Muziekbond

Voor verscheidene slagwerkers was dit de eerste kennismaking met een dergelijk evenement.
Ze brachten het er allemaal prima van af.
Een gelukwens voor de prijswinnaars en hun instructeurs Henk Schellekens en Marcel van Vught.

Solist/ensemble instrument niveau werk. componist prijs
Nick Vervoort
Jasper van Goor
Rens van de Tillaer

 

kleine trom afdeling jeugd Sonora,
Maxine Lefever
2e prijs
Pascal Muis
Tim Huijbers

 

multipercussion afdeling jeugd De Binken,
Kees Nijssen
2e prijs
Tim Huijbers
Ruud van de Valk

 

diversen slagwerk afdeling jeugd Non Stop,
Henk Schellekens
2e prijs
Jop Schellekens

 

kleine trom afdeling jeugd Father en Son,
Gert Bomhof
2e prijs
Manon van Brussel
Astrid Kuypers

 

kleine trom ensemble afdeling 5 Roulement,
Henk Schellekens
2e prijs
Teun van Duynhoven
Joep Tiebosch

 

kleine trom ensemble afdeling 5 All Together,
Henk Mennens
2e prijs
John Sweers

 

kleine trom afdeling 5 Basic Game,
Leon Camp
1e prijs
Gilbert van den Tillaart

 

multipercussion afdeling 4 Wake Up,
Henk Mennens
1e prijs
en promotie
Giel van de Wijdeven

 

multipercussion afdeling 1 Children of Sanchez Variations
Leon Camp
1e prijs
en promotie

 


Naar boven!