Nieuwsarchief 2005

  Op deze pagina het nieuws van 2005, het oudste onderaan...

 

Onderling Solistenfestival Harmonie OBK
Het eerste solistenfestival nieuwe opzet vond plaats op 11 december 2005 in de Evenementenzaal van Ter Aa in Erp. Er mag worden gesproken van een succesvolle verenigingsactiviteit. Jurylid Jan de Laat toonde zich na afloop alleszins tevreden over de kwaliteit van de optredens van de OBK-solisten en kleine ensembles. En ook was er een grote publieke belangstelling voor de optredens. Diverse solisten werden vakbekwaam op de piano begeleid door Carla van de Berg. Als wedstrijdsecretaris fungeerde Anke van Oosterwijk. De muzikanten werden aangekondigd door Marion van de Wijdeven. Voorzitter Kees Bressers reikte de juryrapporten uit en in zijn slotwoord sprak hij enthousiast over het continueren van het project.

 

OBK Muzikanten succesvol in Berlicum
Terwijl in Erp op 11 december 2005 het Onderling Solistenfestival van Harmonie OBK plaatsvond, namen Cindy van Rijn en Lotte van der Heijden op uitnodiging van de Brabantse Muziekbond deel aan het federatieve kampioenschap van de FKM in Berlicum. Dit naar aanleiding van hun prestaties op 20 februari 2005 tijdens de Bondswedstrijden voor Solisten en Kleine Ensembles.
Lotte speelde op dwarsfluit Suite Modale van Ernest Bloch en behaalde 89 punten in de 2e divisie.
Cindy speelde Sonate E-moll van Johann Sebastiaan Bach, eveneens op dwarsfluit. Zij behaalde 88 punten in de 1e divisie.
Al met al een prima vertegenwoordiging van OBK tijdens een landelijke wedstrijd!

 

 

Sinterklaas op bezoek
De repetities van OBK op woensdag 30 november 2005 werden bezocht door Sinterklaas met maar liefst 3 Pieten. Een uniek gebeuren dat de goedheiligman himself even tijd nam voor de muziek vereniging.

 

Intocht Sinterklaas met verrassing
Tijdens de intocht van Sinterklaas in Erp, op zondag 27 november 2005, werd trombonist Gerrit Kerkhof tot verrassing van iedereen boven op het bordes geroepen. Liefst 50 keer was Gerrit met zijn trombone aanwezig bij de intocht van Sinterklaas. Sinterklaas en burgemeester Frankfort onderstreepten samen dit unieke jubileum.  Met een deuntje uit de Sinterklaasmars vanaf het bordes werd dat feit muzikaal onderstreept.


Foto's Paul v Amstel


Nieuw in Erp!

 

Dubbelslag voor Lieshout tijdens Jumbo Muziekfestival
Op 5 en 6 november 2005 is het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival in Erp gehouden. Na een weekend vol muziek, bleek zondagavond dat Sint Caecilia uit Lieshout zowel de Jumbocup voor harmonieŽn / fanfares als die voor slagwerkgroepen mee naar huis mocht nemen.
Op zaterdag en zondag betraden vijf fanfares, vijf harmonieŽn en negen slagwerkgroepen uit de Kring Veghel het podium in Erp. Op een zeer diverse wijze wisten zij het publiek te vermaken: zo waren er verenigingen die hun muziekwerken via beamer met beelden begeleidden, en verenigingen die in samenwerking met bands en zangers en zangeressen een stuk ten gehore brachten.
Voor de beoordeling van de werken was een tweekoppige vakjury aanwezig, waarbij dhr. Van Diepen tekende voor de beoordeling van de harmonieŽn / fanfares, en dhr. Smits voor de beoordeling van de slagwerkgroepen. Hun vakkundige beoordeling bracht drie groepswinnaars naar voren. De groepswinnaar met het hoogste aantal punten wint echter de hoofdprijs: de felbegeerde Jumbocup, genoemd naar hoofdsponsor Jumbo Supermarkten. Bij de harmonieŽn / fanfares streek harmonie Sint Caecilia uit Lieshout met deze eer, en bij de slagwerkgroepen was dit slagwerkgroep Sint Caecilia uit Lieshout.
Daarnaast werd door Stadskrant Veghel / Udens Weekblad ook een persprijs uitgereikt aan die vereniging met de beste opbouw, samenstelling en presentatie van het programma. Bij de harmonieŽn / fanfares ging deze prijs naar fanfare De Echo der Bergen uit Eerde, bij de slagwerkgroepen naar slagwerkgroep Oefening Baart Kunst uit Erp.
 

Onderstaand de volledige uitslag van het Jumbo Muziekfestival 2005:
Slagwerkgroepen:
Winnaar groep 1 : Slagwerkgroep Sint Caecilia uit Lieshout 26,2 punten
Winnaar groep 2 : Slagwerkgroep Sint Servaes uit Dinther 24,5 punten
Winnaar groep 3 : Slagwerkgroep De Notenkrakers uit Vorstenbosch 24,9 punten
Winnaar Jumbocup : Slagwerkgroep Sint Caecilia uit Lieshout
Winnaar Persprijs : Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst uit Erp

HarmonieŽn / fanfares:
Winnaar groep 1 : Harmonie Sint Caecilia uit Lieshout 25,5 punten
Winnaar groep 2 : Harmonie Frisselstein uit Veghel 24,9 punten
Winnaar groep 3 : Fanfare Echo der Peel uit Venhorst 23,4 punten
Winnaar Jumbocup : Harmonie Sint Caecilia uit Lieshout
Winnaar Persprijs : Fanfare De Echo der Bergen uit Eerde


Naar het persbericht van Esther van Bree

 

Verrassingstocht!
Op 15 oktober 2005 organiseerde commissie OBK+  een bijzonder verrassende verrassingstocht.
De foto's hierbij vertellen over de spanning en de sfeer...

 

 

Geslaagd
Op zaterdag 1 oktober 2005 slaagden Joep Tiebosch en Rens van den Tillaer in het CVA te Tilburg voor hun diploma B kleine trom. Proficiat!

 

Fluit
Er zijn op dinsdag 5 juli 2005 2 fluitisten geslaagd aan de muziekschool:
Jantine Cruijsen en Madelijn Jansen slaagden beiden voor het A-diploma.
Van harte gefeliciteerd.

 

Lintje voor trouw lid harmonie OBK Erp

ERP - Burgemeester Van de Vondervoort van Boekel heeft zondag, tijdens het jubilarissenconcert van Harmonie OBK in Erp, een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Antoon Delisse uit Boekel. Hij ontvangt deze onderscheiding vanwege zijn tomeloze inzet op diverse vlakken voor de Erpse harmonie. Vorig jaar vierde hij nog zijn 50-jarig lidmaatschapsjubileum en mocht hij hiervoor van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen reeds een onderscheiding ontvangen. Delisse is al 25 jaar lid van het bestuur, waarbij zijn specialisatie de inkoop, het beheer, het onderhoud en de reparatie van het instrumentarium is. Ondanks zijn lichamelijke beperkingen is het bewonderenswaardig dat de Boekelaar zich nog steeds met veel enthousiasme blijft inzetten op dit gebied. Ook is hij door zijn kennis en kunde op het gebied van bouwtechnische zaken van onschatbare waarde voor de realisatie van door OBK georganiseerde projecten en evenementen, zoals Lost in Music en het Klank- & Lichtspel. Naast lid van het harmonieorkest is Delisse ook 20 jaar lid geweest van blaaskapel De Durdauwers. Wegens omstandigheden is het niet meer mogelijk voor hem bij het harmonieorkest en de blaaskapel te spelen, maar als saxofonist speelt hij nog elke week mee als ondersteunend muzikant bij het opleidingsorkest van OBK.
Dit jaar viert Delisse ook zijn 40-jarig dienstverband bij zijn werkgever Bouwbedrijf Van Grunsven BV in Erp.

Uit Kliknieuws.nl 04-06-05

 

Verrassend jubilarissenconcert
Bij gelegenheid van het 25-jarig lidmaatschap van Angela van den Crommenacker en Leonne van den Crommenacker
en het 50-jarig lidmaatschap van Gerrit Kerkhof presenteerde de muziekvereniging Harmonie OBK op 3 juli 2005 een concert in Evenementenhal Ter Aa. Voorzitter Kees Bressers praatte het een en ander aan elkaar.
Ten overstaan van een zeer goed gevulde zaal begon de speelgroep onder leiding van Lotte van der Heijden het programma.
Daarna was het de beurt aan de Jeugdslagwerkgroep met Henk Schellekens en het opleidingsorkest onder leiding van Cindy van Rijn. Henk Schellekens met de slagwerkgroep en Jan Koolen met het harmonie-orkest maakten het programma af.
Een eerste verrassing school in de plotselinge aanwezigheid van de Boekelse burgemeester Van de Vondervoort. Hij onderscheidde bestuurslid Antoon Delisse in de orde van Oranje Nassau. Maar niet voordat hij op eigen wijze de overeenkomsten tussen Boekel en Erp had geschetst. Een tweede verrassend optreden kwam van Gerrit Kerkhof: de trombonesolo van de Beierse Polka! Daarna was het tijd voor de federatieve insignes die namens de Brabantse Bond werden opgespeld door Francien van der Ven- Van Lee. Voorzitter Kees Bressers typeerde de jubilarissen in zijn toespraak en overhandigde hen een bloemetje namens de vereniging. Een spontane receptie sloot het concert af.


Speelgroep olv Lotte van der Heijden

Speelgroep olv Lotte van der Heijden

Jeugdslagwerkgroep olv Henk Schellekens

Jeugdslagwerkgroep olv Henk Schellekens

Opleidingsorkest olv Cindy van Rijn

Opleidingsorkest olv Cindy van Rijn

Slagwerkgroep olv Henk Schellekens

Slagwerkgroep olv Henk Schellekens

nog meer slagwerk...

foto: Adri van den Hurk

Harmonieorkest olv Jan Koolen

De Boekelse burgemeester Van de Vondervoort

Antoon en Jo Delisse

Lid van de Orde van Oranje Nassau

Voorzitter Kees Bressers

Bestuurslid Brabantse Bond Mevrouw Francien van de Ven

De jubilarissen van 2005 en hun partners

Leonne, 25 jaar lid...

Angela, zilveren lidmaatschap

Gerrit, gouden trombone
   

 

Geslaagd!

Aan de muziekschool slaagden op zaterdag 2 juli 2005 een aantal OBK-muzikanten voor het muziekexamen:
A-diploma trompet: Martine van Brussel, Jesse van Lankveld
A-diploma klarinet: Karlijn Coolen, Linda Vervoort, Yvonne Manders, Manon van de Valk, Monique Bockting
B-diploma klarinet: Lindy Verhoeven, Manon Bockting, Karin Kanters
B-diploma altsaxofoon: Simon Hoefs,
B-diploma tenorsaxofoon: Joanita Claasse
C-diploma klarinet: Anne van den Hurk

Alle geslaagden van harte proficiat.
 

 

Federatief kampioenschap

Op zondag 19 juni 2005 namen muzikanten van muziekvereniging Harmonie OBK in Berlicum deel aan de Kampioenswedstrijden van de FKM. Jop Schellekens werd kampioen in de divisie Jeugd. Proficiat!

 

Werk/componist

Divisie/sectie

punten

Thijs van Stiphout

Basic Game

Leon Camp

Jeugd

Kleine trom

82,5

Jop Schellekens

First Plan

Henk Mennens

Jeugd

Multi-percussion

87,5 KAMPIOEN

Ruud van de Valk

Testee

Leon Camp

4e

Kleine trom

85,5

Pascal Muis

Freetimer

Henk Schellekens

4e

Multi-percussion

82

 
Proficiat Jop!

 

BBQ

OBK+ organiseerde  een fantastische en gezellige verenigings-BBQ op de speelplaats van basisschool De Empel. Wie er niet bij was, op zaterdag 18 juni 2005,
heeft wel wat gemist.

Een gezellige boel, daar in het centrum van Erp.
Niemand dacht al aan de naderende processie....

Trouwens, bijgevoegde kiekjes spreken voor zich.

 

Geslaagd!
De leerlingen van slagwerkgroep Harmonie OBK, die zaterdag 4 juni 2005 in Tilburg op examen zijn geweest,
zijn allen geslaagd voor examen A:
Linde Dortmans
Marc van Nuland
Martijn van der Heijden
Nick Emonds
Niels van de Elzen

Proficiat.
Ook leraar Marcel van Vught proficiat.

 

Dinthers drummersfeestje
Op zondag 29 mei 2005 vond in Dinther het spektakel Drum-Day plaats. De dag opende met een recordpoging.
Ook OBK-slagwerkers namen deel aan deze happening voor het Guinness Book of Records: 500 slagwerkers die ťťn stuk tegelijk uitvoerden. Het grootste slagwerkensemble ter wereld in actie. Maar of de poging slaagde...?

Foto's: Thea Kuijpers

 

Exercitie op het Hertog Janplein
woensdag 18 mei 2005...
Met foto's van Paul.
     

    

    

 

Repetitie harmonie-orkest...

Compilatie Paul

 

Surf naar Klank- en Lichtspel 2005
Op de fotosite van Wheels vind je kiekjes van het spel op 29 april 2005. Fotograaf Kees Stravers.
Klank- en Lichtspel 2005 in beeld...

 

Algemene ledenvergadering Muziekvereniging Harmonie OBK
Op woensdag 30 maart 2005 kwamen de leden van OBK bijeen voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Esther van Bree en Peter Ketelaars werden in hun functies herkozen.
Bloemen waren er voor drie leden die 12 1/2 jaar lid zijn: Josť van de Wijdeven, Piet Leenders en Giel van de Wijdeven.
Assistentdirigent Tijn van Brussel en blaaskapelleider Jan van de Wijdeven ontvingen een "boeltje" vanwege hun 25-jarig dirigentschap.
Secretaris Peter Ketelaars had gezorgd voor een uitvoerig jaarverslag op papier, zodat iedereen "ingelezen" aan de bespreking deel kon nemen.
Penningmeester Kari Beekmans ging uitgebreid in op de cijfermatige zekerheden van OBK en werd door de vergadering gedechargeerd.
Voorzitter Kees Bressers nam zorgvuldig het nieuwe beleidsplan tot 2008 door.
Muzikant Gerrit Kerkhof bedankte elk bestuurslid voor inzet en kwaliteit.

 

OBK-muzikanten naar muziekconcours
Aan de wedstrijden voor Solisten en Kleine ensembles in het Centrum voor Amateurkunst in Tilburg namen op zaterdag 19 februari 2005 maar liefst 7 percussionisten uit Erp deel. Jurylid A. Appelo beoordeelde hun optreden.
Jop Schellekens behaalde samen met Loes Reilung uit Sterksel het hoogste aantal punten tijdens de ochtendsessie.  Van de 45 ochtenddeelnemers zijn er 9 gepromoveerd, waarvan 5 van OBK.

Programma: Divisie: Uitslag:
Jop Schellekens kleine trom, tomtoms First Plan, Henk Mennens jeugd 92 punten,
1e prijs met promotie en lof
Thijs van Stiphout kleine trom Basic Game, Leon Camp jeugd 87 punten,
1e prijs met promotie
Ruud van de Valk kleine trom, bongo's Testee, Leon Camp 4 87 punten,
1e prijs met promotie
Jasper van Goor kleine trom, bongo's Testee, Leon Camp 4 79 punten,
2e prijs
Pascal Muis multi-percussion Freetimer, Henk Schellekens 4 87 punten,
1e prijs met promotie
Tim Huijbers drumset Like Funk Rhythms (solos 3), Henk Mennens 3 83 punten,
1e prijs
John Sweers multi-percussion First One, Henk Mennens 3 85 punten,
1e prijs met promotie


Op zondag 20 februari 2005 deden er 12 blazers van OBK mee.
Jan de Laat beoordeelde hun optreden.

Programma: Divisie: Uitslag of advies jury:
Marle Muselaers
Bianca Claasse
dwarsfluitenduo Two Duets from Opus 20,
Kummer
introductie advies:
vijfde divisie
Lindy Verhoeven
Manon Bockting
Karin Kanters
klarinettentrio Russische Mars,
P.J. Tschaikovsky;
arr. Jan van Beekum
introductie advies:
vijfde divisie
Esther van der Heijden klarinet Air Rustique,
Maurice Faillenot
introductie advies:
vierde divisie
Martijn van Wanrooy dwarsfluit Sicilienne, G.Faure;
arr. H. Busser
introductie advies:
vierde divisie
Dick Schouten
Lia van Kemenade
trompettenduo Duet no 1,
Clodemir
4 68 punten,
3e prijs
Lonneke Jansen hobo Piece V,
C. Franck
3 78 punten,
2e prijs
Lotte van der Heijden dwarsfluit Rondo in D, KV Anhang 184,
W.A. Mozart
2 86 punten,
1e prijs met promotie
Cindy van Rijn dwarsfluit Sonate E-moll,
J.S. Bach
1 90 punten,
1e prijs met lof
In de introductieafdeling worden alleen beoordelingen en adviezen gegeven, geen punten en prijzen.

De organisatie was in handen van de FKM in Nederland,
onder auspiciŽn van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen.
Wedstrijdleider: Jacques Merkx.

 

Klank- en Lichtspel
Op 29 april vindt op het vernieuwde Hertog Janplein het Klank- & Lichtspel 2005 plaats. Eens in de 5 jaar organiseerde muziekvereniging Harmonie OBK dit spektakel, naar aanleiding van de herdenking van het einde van WO II. Thema dit jaar: Dolle Dwaze Wereld.
Achter de schermen is men druk doende met de voorbereidingen. De Stichting Harmonieus heeft zich inmiddels over de organisatie ontfermd.

Het Klank- & Lichtspel heeft haar eigen website. Lay-out en techniek: Giel van de Wijdeven.
Ten behoeve van een nieuwe website voor het Klank-& Lichtspel 2005 is een eigen domeinnaam geregistreerd: www.klankenlichtspel.nl.

 

 

Muziekexamen
Op 8 januari 2005 hebben drie slagwerkers van Slagwerkgroep OBK het examen B voor slagwerk gedaan in het CVA te Tilburg: Manon van Brussel, Astrid Kuijpers en John Sweers. Ze slaagden alle drie. Proficiat

 

Naar boven!