Nieuwsarchief 2006

  Op deze pagina het nieuws van 2006, het oudste onderaan...

 

Kerstconcert met Terpsichore
Op zondagmiddag 17 december 2006 presenteerden Harmonie OBK en het Erpse koor Terpsichore voor het eerst in hun geschiedenis een gezamenlijk Kerstconcert.


Foto's: Kari Beekmans, Peter Ketelaars

Bij aanvang van de sfeervolle uitvoering zat de kerk nagenoeg vol. Voorzitter Kees Bressers opende het concert met een kort woord van welkom. De samenwerkende gezelschappen zongen en speelden passende muziek. Zowel het complete harmonieorkest als enkele ensembles uit het orkest, begeleidden diverse liederen van het koor. Ook was er tijd voor een tweetal gedichten, voorgedragen door Lilian de Vet. Klik hier voor het programma.
Het publiek dankte voor het concert met een staande ovatie. En er waren uiteraard bloemen voor de dirigenten, Paula Sieben en Jan Koolen.
Na afloop was er koffie, thee en een kerstlekkernij voor iedereen.

Met dank aan pastoor Rombauts en het kerkbestuur voor het beschikbaar stellen van de Servatiuskerk voor dit initiatief van Terpsichore.

 

OBK-festival voor solisten en kleine ensembles.
Op 10 december 2006 organiseerde een team van muzikanten, daartoe aangezocht door het bestuur van de muziekvereniging Harmonie OBK, het periodieke festival voor de eigen leden en leerlingen. Vanaf 13.00 uur was er gelegenheid voor alle ingeschreven solisten en kleine ensembles om hun muzikaliteit te presenteren vanaf het podium in ontmoetingscentrum Ter Aa te Erp. Programma
Het festival vond plaats in een ontspannen sfeer, waarbij toch gelegenheid was om de prestaties te laten beoordelen. In de jury hadden daartoe een tweetal gerenommeerde musici plaatsgenomen: Paul Koolen voor de blazers en Harry Klaus voor de slagwerkers.
Waar nodig begeleidde pianist Leo Spoor de solisten. Een en ander werd gepresenteerd door Loes van Berkel. Voorzitter Kees Bressers opende het festival en reikte de juryrapporten uit.

  

 

           

 

 

Repetitie Kerstconcert
Op zondagmiddag 17 december presenteren Terpsichore en Harmonie OBK hun eerst Kerstconcert.Op 4 december was in Ter Aa de eerste gezamenlijke repetitie... Waarvan hieronder wat kiekjes.


 


Foto's Peter Ketelaars

Concert
Op zaterdag 18 november 2006 presenteerde muziekvereniging Harmonie OBK een concert in Ter Aa, waaraan Fanfare Hartog uit Oss en de eigen slagwerkgroep en harmonieorkest meewerkten. In het afsluitende concertgedeelte van het Erpse orkest werd tevens door Ans Brugmans, Maria van Asseldonk en René Habraken gezongen.


Fanfare Hartog Oss onder leiding van Jan Koolen

 

slagwerkgroep Harmonie OBK onder leiding van Henk Schellekens

 

Harmonieorkest OBK onder leiding van Jan Koolen

 
Foto's: Peter Ketelaars
Zang: Maria van Asseldonk, Ans Brugmans en René Habraken

Concert!
Op 12 november 2006 presenteerden de Jeugdslagwerkgroep Harmonie OBK, het Opleidingsorkest Harmonie OBK en de Jeugdslagwerkgroepen BOEM en JEM uit Milheeze zich tijdens een concert in Zaal Van Haandel in Erp. Hierbij wat kiekjes van de hand van Peter Ketelaars.
Henk Schellekens dirigeerde de Erpse drummers terwijl Cindy van Rijn het Opleidingsorkest Harmonie OBK leidde.
De ensembles uit Milheeze stonden onder leiding van Arie Rovers en Harrie van Otterdijk.
(informatie vrij naar publicatie Erpse Krant)


 

Concert opleidingsorkest
Op zaterdag 28 oktober 2006 speelde het opleidingsorkest een concert in Ter Aa te Erp, samen met het JOM (Jeugd Orkest Mariaheide).


Opleidingsorkest Harmonie OBK

Opleidingsorkest Harmonie OBK

Jeugd Orkest Mariaheide

Jeugd Orkest Mariaheide
foto's: Esther Verkuijlen  

 

Kampioen!
Jop Schellekens werd zaterdag 21 oktober 2006 Nederlands kampioen in de 4e divisie multipercussion, met maar liefst 95 punten! Jop speelde "Martinique" van Leon Camp.
Ruud van de Valk werd vierde bij het Nederlands Kampioenschap in de 3e divisie multipercussion. Ruud speelde "Casablanca", eveneens van Leon Camp. Hij behaalde 88 punten.
Beide solisten moesten ervoor naar Elburg, waar de NFCM voor het eerst het Nederlands kampioenschap voor solisten en kleine ensembles organiseerde voor àlle drie Nederlandse bonden, zodat er nu ook echt sprake is van Nederlandse kampioenen.

Proficiat!

 

     


 

Verrassingstocht 2006
De commissie OBK+ verraste je met een gezellige tocht. Liefst 60 deelnemers waagden zich in het hol van de leeuw: Café De Paal.

Op zaterdag 14 oktober verraste de commissie OBK+
alle leden en verder iedereen die iets mét OBK had,
- of met iemand ván OBK had - met een gezellige en behoorlijk verrassende tocht.

Droge beschuiten eten en lollies klein-en-fijn-sabbelen,
proeven van jam en chilisaus, met je hele gezicht in de snot van de voorgaande groep of in de meelmodder,
dat zijn tenslotte behoorlijk verrassende activiteiten.

De gezellige afterparty in café De Paal sloot een geslaagde tocht af.

 

Van niet alle onderdelen zijn foto's en dat is maar goed ook.

Organiserende Commissie OBK+,
bedankt namens iedereen die deelnam.

De hartelijke ontvangst in Café De Paal...

 

   

De hotspulpruverij...

 

 

Het beschuitenfluiten....

    

      

     

De lolliesabbelderij...

 

Na afloop van de tocht der tochten....

 

 

 

 

Foto's!
Repetities harmonieorkest en slagwerkgroep woensdag/donderdag 20/21 september 2006

 


Foto's Peter Ketelaars
 

OBK bij ERP-PSV op zaterdag 8 juli 2006 in Sportpark Erp
Secretaris Peter Ketelaars in een mailtje aan alle muzikanten, voorafgaande aan de wedstrijd:
De media staan er bol van. De wedstrijd Erp-PSV staat voor aanstaande zaterdag op de planning. Er wordt veel publiek verwacht en er worden zelfs extra tribunes gebouwd. Links en rechts wordt er al gepooled wie de winnaar van deze enerverende wedstrijd zal worden en met hoeveel 0 Erp zal gaan winnen. Ik las vandaag in de Erpse Krant nog dat Koeman op de bank blijft zitten dus dat biedt dan toch weer perspectief. Gelukkig hoeven wij ons niet met de opstelling, tactiek, hangende spitsen, vrije vleugelverdedigers, meevoetballende spitsen, kuitenbijters etc. bezig te houden en hoeven wij alleen maar te doen waar we goed in zijn. Muziek maken. Over onze outfit: In verband met de verwachte temperatuur spelen wij in ons thuisshirt: witte blouse en strik zonder uniformjas.
Graag medewerking van iedere thuisblijver en nog niet vakantievierder. In de rust van de wedstrijd zullen wij op het midden van het veld enige marsen spelen.

Aldus geschiedde.... De foto's werden gemaakt door Truus van den Tillaart.

Ook op de website van RKVV Erp vonden we foto's:  
Na afloop schreef secretaris Ketelaars aan de muzikanten:
Wat was het een fantastisch optreden van OBK tijdens de wedstrijd Erp-PSV. Ik heb veel positieve reacties van toeschouwers en organisatie gehoord. We hoorden er echt bij. Ik heb zelfs iemand horen zeggen dat het net echt was, want de Philips harmonie speelt ook altijd nog door als de spelers alweer op het veld zijn!!!! Erp verloor weliswaar maar dat heeft absoluut niet aan ons gelegen.

 

Geslaagd!
Eind juni 2006 gingen een groot aantal muzikanten op examen. Proficiat!

Geslaagd:
Martijn van Wanrooy: C op fluit
Wieke Selten: C op altsax
Jantine Cruysen: B op fluit
Lonneke Jansen: B op hobo
Geoffrey van de Horst: B op trompet
Maartje van Empel: B op klarinet
Marle Muselaers: B op klarinet
Henriëtte van Amstel: A op hobo
Nina Kerkhof: A op klarinet
Lisa Coppens: A op klarinet
Sabine Willems: A op klarinet
Rianne van Asseldonk: A op hoorn
Geertje van Asseldonk: A opfluit

Esther van der Heijden: Bb op klarinet
Jori van de Akker: Bb op klarinet

Het opstapdiploma 1e fase werd behaald door:
Anne Bernardus
Nicky Verwegen
Gijs van Dooren
Siebe van de Crommert

 

Geslaagd!
Op zaterdag 3 juni 2006 vertrok Henk Schellekens in zijn functie van slagwerkdocent met een groot aantal leerlingen naar Tilburg. Waar de slagwerkers met goed gevolg A- of B-examen deden in het Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant. Examinatoren waren: Henk Mennens en Anno Appelo. Proficiat allemaal.

Maarten v.d. Biggelaar A
Herman van Amstel A
Amber Meeder A
Bram Hanegraaf A
Jop Schellekens B
Thijs van Stiphout B
Ruud van de Valk B
Tim Huijbers B
Pascal Muis B
Lucas Hoefs B
Teun  v.d. Biggelaar B

 

In memoriam Rudi van Haandel
Op dinsdag 9 mei 2006  bereikte ons het bericht dat Rudi van Haandel de avond tevoren was overleden.
Rudi was al meer dan 25 jaar OBK's gastheer.
Op zaterdag 13 mei vond de uitvaart plaats en onze muziekvereniging verleende muzikale medewerking in de kerk en op het kerkhof.

 

Afterparty OBK geht Goch

 


 


Serenade Korfrakkers
Op vrijdag 21 april 2006 was er een flinke bezetting voor een serenade aan het Kampioensteam van de Korfrakkers. De moeite waard om er een reportage van te maken...

 

Goch!
In het weekend van 8 en 9 april 2006 maakte Harmonie OBK haar eerste concertreis: naar Goch. De speciale commissie "OBK geht Goch!" bereidde een en ander voor. En omdat beelden meer kunnen vertellen dan woorden, hierbij een selectie...
Alle medereizigers die tijdens het weekend digitale foto's maakten, worden verzocht de komende repetitie hun beeldmateriaal op een cd-rommetje aan Paul van Amstel te bezorgen: we mogen dan een complete verzameling van een en ander verwachten.

Voor andere kiekjes: website "OBK geht Goch"...

Op zaterdag was nagenoeg iedereen op tijd op het Hertog Janplein voor de tweedaagse in Goch. Nieuwsgierig naar alle avonturen die te wachten stonden.

Na een voorspoedige reis met bussen van De Wit en instrumentenvervoer van Goossens Meubelen, maakte het gezelschap kennis met het Hotel De Poort. Een hotel waar iedereen het bijzonder naar de zin zou hebben.

's Morgens was er al meteen een activiteit voor alle deelnemers en de keuzemogelijkheden lagen breed:  schietbaan, bowlen, stadswandeling, zwemmen, sauna, fitness, bezoek aan een museum en aan een bierbrouwerij: overal was aan gedacht.

   
Na een rijkvoorzien diner was het tijd voor een bijzonder geanimeerde repetitie van het harmonieorkest. De muzikanten waren er klaar voor: het concert beloofde een succes te gaan worden.
De beloofde feestavond vond plaats in de Arriba Bistro van het hotel: de niet vermoede optredens, onverwachte acts en ongelooflijke items waren niet van de lucht. OBK vermaakte zich opperbest.
Op zondag 9 april 2006 maakten de slagwerkgroep en het orkest zich tijdens het ontbijtbuffet op voor het concert.
En het zou een fantastische ervaring worden, daar in het pedagogische centrum van het Gochs Stedelijk Gymnasium. In het kader van het 100-jarig bestaan van het Gymnasium regelde onze commissie "OBK geht Goch" een gezamenlijk concert met de Gocher Musikverein 1875. Voor alle muzikanten van OBK werd het kicken...
En toch kwam de tijd voor de terugreis naar Erp...
Het slot van de concertreis voorzag in een gezamenlijke slotmaaltijd bij Van Haandel in Erp: de bekroning van een geweldig leuke tweedaagse. Lees (en schrijf) in ons gastenboek!

Niet verwonderlijk dat de commissie "OBK geht Goch"  de nodige veren te verwerken kreeg: welverdiend.

 Kegelen
Op 31 maart 2006 ging een gedeelte van de leerlingen van OBK kegelen op de banen van de Vresselse Hut in Nijnsel, de slagwerkers waren hen al voor geweest op 24 maart. Voor de gezelligheid natuurlijk maar er was ook een competitie. Niet zonder slag of stoot kwam er dus ook een uitslag.
1. Manon van de Valk
2. Jantine Cruijsen
3. Marle Muselaers.
Uiteraard was er na afloop het traditionele frietje met (of zonder).
 Nieuwe foto toegevoegd aan de website Harmonie OBK Historisch
Een geïnteresseerde bezoeker van onze website stuurde ons een foto uit plm. 1923 van zijn bet-overgrootvader, burgemeester Van Mil die in 1914 burgemeester van Erp werd. A.J. van Mil was de eerste voorzitter van onze muziekvereniging in 1920. In de muziekvereniging OBK (opgericht in 1892) die vooraf ging aan de Kerkelijke Fanfare OBK (opgericht in 1920) was hij bestuurslid en enige tijd dirigent. Hij werd door een  kroniekschrijver van toen een "muzikaal menneke" genoemd.
Een gewaardeerde bijdrage aan de geschiedschrijving van een vroege periode van OBK waarvan we niet veel weten.
Klik hier en kies daar in het menu <Oprichting>. Het betreft de eerste foto op de pagina.

 

Kegelen
Vrijdag 24 maart vertrokken de leden en leerlingen van de slagwerkgroep naar de Vresselse Hut in Nijnsel voor een gezellig avondje kegelen. Verspreid over 5 banen werd er in een hevige concurrentiestrijd gestreden om de eerste plaats in de kegelcompetitie.
Na deze intensieve activiteit werd er nog gezellig een frietje met een snack genuttigd en werden de prijzen verdeeld over de winnaars:
1. Paul van Antwerpen
2. Niels van de Elzen
3. Thijs van Stiphout
De traditionele kegelavond was weer een gezellige en geslaagde activiteit. Op naar volgend jaar.

 

Algemene ledenvergadering Muziekvereniging Harmonie OBK
Op woensdag 22 maart 2006 vond bij Van Haandel de jaarvergadering van OBK plaats. Voorzitter Kees Bressers en zijn bestuursteam zorgden voor een geolied verlopende bijeenkomst. Begonnen werd met de inlossing van een gelofte: de dirigenten van opleidingsorkest, speelgroep, slagwerkgroep en harmonieorkest ontvingen alsnog hun fleurige bedankje vanwege het afgelopen concert...

Bestuursverkiezing: herkozen met een enthousiast applaus werden de bestuursleden Antoon Delisse en Kari Beekmans. Het negende bestuurlid blijft voorlopig nog een vacante functie.

Een drietal muzikanten werd middels een fleurig en geurend boeket gefeliciteerd: trombonist Tijn Schuurmans en slagwerker Ruud van Oosterwijk; zij waren reeds 12 1/2 jaar lid van de vereniging. Evenals fluitiste Marion van de Wijdeven, die vanwege een blessure afwezig was. Een speciale delegatie bezorgde haar thuis het boeket.

Bloemen waren er ook voor Annie Bernardus. Al 25 jaar lang was zij deelgenoot in het wel en wee van de OBKrant, het verenigingsblad van OBK. In dit gebaar wilde het bestuur alle redactieleden ooit bedanken.

Aan de orde kwamen verder de activiteiten en financiën van de vereniging in 2005 en de plannen op korte en middellange termijn. Kritische vragen waren er over de kosten van de muziekopleiding via MIK.  De vergadering stemde in met de plannen voor 2007 en 2008: deelname aan een concertwedstrijd door het harmonieorkest (najaar 2007), de slagwerkgroep (voorjaar 2007 of 2008) en het 3e Lost in Music -project (najaar 2008).
En natuurlijk kwam de muzikale ontmoeting met de Gocher Musikverein 1875  in het weekend van 8 en 9 april 2006 ter sprake. Nico van Brussel vertelde een en ander over deze eerste buitenlandse muzikale ontmoeting van OBK. Tenslotte was het muzikant Gerrit Kerkhof die het bestuur lovend toesprak. Inmiddels een dankbare traditie.

Foto's: Paul van Amstel

 

Solidariteitsmaaltijd
Twee slagwerkers van Harmonie OBK assisteerden met hun muzikale vaardigheden als djembé-bespelers bij de Solidariteitsmaaltijd op woensdag 22 maart 2006 in het JJC in Erp. Bisschop Hurkmans was erbij.
Organisatie: Dekenaat Veghel.

En aan de kiekjes te zien was het genieten, het muziekmaken...

 

Jubilarissen bij OBK
Op zondag 19 maart 2006 werd een speciaal ochtendconcert gewijd aan het 25-jarig lidmaatschap van Ingrid van Sleeuwen en Wern van Asseldonk. Mevrouw Francien van de Ven - Van Lee speldde hen namens de Brabantse Muziekbond het zilveren Federatie insigne op. OBK-voorzitter Kees Bressers ging in zijn woord daarna uitgebreid in op de verdiensten van Ingrid en Wern voor de muziekvereniging. Beiden spelen in de slagwerkgroep en bij De Durdauwers. Wern speelt daarnaast divers slagwerk in het harmonie-orkest en ook Ingrid heeft dat een periode gedaan. Wern is bovendien sedert enkele jaren bestuurslid en zowel hij als Ingrid hadden en hebben zitting in diverse commissies.

Het concert werd verzorgd door alle geledingen van de vereniging: de speelgroep en het opleidingsorkest onder leiding van Cindy van Rijn, de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep onder leiding van Henk Schellekens, het harmonieorkest onder leiding van Jan Koolen.
Na afloop van het concert was er een geanimeerde receptie. En uiteraard liet blaaskapel De Durdauwers een serenade niet achterwege.

 

Foto's: Paul van Amstel  

OBK slagwerkers op examen!
Op zaterdag 4 maart 2006 behaalden drie leerlingen van de slagwerkgroep in het CVA te Tilburg hun A-diploma:
Tijn Kanters, Martijn van de Wetering en Job van Hoof
Leraar: Marcel van Vught.
 

 

OBK-slagwerkers naar solistenconcours
Aan de wedstrijden voor Solisten en Kleine ensembles in het Centrum voor Amateurkunst in Tilburg namen op zaterdag 18 februari 2006 een aantal percussionisten van Slagwerkgroep OBK deel. En met veel succes!

  Werk/componist Divisie/sectie punten prijs
Lucas Hoefs Basic Game
Leon Camp
5
Kleine trom + woodblock
83 1e
Jop Schellekens Martinique
Leon Camp
4
Multi-percussion
87 1e + promotie
Jasper  van Goor Wake Up
Henk Mennens
4
Multi-percussion
82 1e
Thijs van Stiphout Portorico
Leon Camp
4
Multi-percussion
82 1e

Pascal Muis

Tulsa
Leon Camp

3
Multi-percussion

84

1e

Ruud van de Valk

Cassablanca
Leon Camp

3
Multi-percussion

86

1e + promotie

Teun van de Biggelaar

Bongosound
Henk Mennens

3
Kleine trom + Bongo's

82

1e

Tim Huijbers
Ruud van de Valk

Two Drumfriends
Eric Crauwels

3
Multi-percussion Duet

82

1e

 


De Beretrappers
Een deel van het harmonieorkest in actie als huisorkest op 3 februari 2006 voor de carnavalvierende Erpse voetbalvereniging...

 

Het vaandel in de Heemkamer
Sinds kort hangt het vaandel anno 1932 in de Heemkamer van het Raadhuis in Erp. Antoon Delisse maakte een speciale kast waarin het vaandel veilig is opgeborgen. Méér informatie over dit eerste vaandel van OBK is te vinden op de site OBK Historisch onder het hoofdstuk Vaandels.

    
Foto's: Antoon Delisse

 

Proficiat

In Ell is de nieuwe prins 2006 bekend: Prins Fer I.
Voor ons bij OBK géén onbekende.
Het motto van zijne dorstlustige hoogheid: "Vreug of laat krieg ich geliek, mèt muziek veul se dich riek!"
Wij feliciteren Fer en met hem zijn adjudant Jan.
En wensen hen natuurlijk veel succes en plezier met de komende carnavalsactiviteiten.

Naar boven!