Nieuwsarchief 2015

  Op deze pagina het nieuws van 2015, het oudste onderaan...

 

Kerst 2015
Zaterdag 26 december Tweede Kerstdag
Het harmonieorkest verzorgde het muziekprogramma tijdens de Kerstviering in Hl. Servatiuskerk - Erp. Met goedgekozen items.
Na de mis was er kerstbrood voor iedereen van OBK in Partycentrum Van Haandel. Het opstaporkest en de jeugdslagwerkgroep verzorgden een optreden.
De traditionele kersttoespraak werd deze keer verzorgd door secretaris Tijn van Brussel.

Van Elsa's Procession to the Cathedral is een opname gemaakt.

 

 

Sinterklaas
Op woensdag 2 december bezocht Sinterklaas met een uitgelezen stel Pieten de repetitie van het harmonieorkest. Hij feliciteerde het orkest en haar dirigent met het behaalde resultaat bij de concertwedstrijden in Veldhoven. Nadat hij een aantal muzikanten had geconfronteerd met hun frappante kenmerken, maakte hij de OBK-vrijwilliger van het jaar 2015 bekend: Jan van de Wijdeven. De rij van illustere voorgangers werd daarmee gepast uitgebreid. Met dank aan de commissie OBK+.


foto's OBK+

Foto Henk Loeffen Facebook

foto's OBK+

 

 

 

1e prijs voor harmonieorkest!
Op zondag 29 november behaalde het harmonieorkest van de Erpse muziekvereniging Harmonie OBK maar lieft 83.25 punten bij haar deelname aan de concertwedstrijd in De Schalm te Veldhoven, Samen met dirigent Sef Pijpers die het orkest op onnavolgbare wijze leidde en inspireerde. Na het inspeelwerk Fanfare and Anthem  van Henry Purcell, volgden het verplichte werk Guggisberg Fantasie (Rob Goorhuis) en het keuzewerk Between The Two Rivers  van Philip Sparke elkaar in rap tempo op. Er werd met verve muziek gemaakt en de jury beloonde dat met een vette 1e prijs in de 1e divisie.
Bij Bas en Hilde aan het Hertog Janplein was het nog lang onrustig...

Nagekomen gelukwensen:
Jacq. Merkx: 1e prijs in de 1e divisie !!!!!!! OBK is weer terug. Van harte proficiat bestuur en leden en vergeet vooral de dirigent niet! Geweldig !
Jan en Karien Koolen: Gefeliciteerd met het geweldige concoursresultaat ! Hartelijke groeten aan iedereen. Jan en Karien Koolen.


foto's Brabantse Muziekbond

Tijdens het concert...

Na het concert...    foto Henk Loeffen Facebook

Wachtend op de uitslagen...

Wachtend op de uitslagen...

Wachtend op de uitslagen...

Wachtend op de uitslagen...

Een 1e prijs!

Een 1e prijs!

 

 

De staf van Sinterklaas!
Op zondag 22 november was OBK erbij, bij de intocht van Sinterklaas in Erp. Na een kilometerslange muzikale wandeling door straten waar soms niemand stond, werd Sinterklaas begroet door burgemeester Adema. Na een poging van enkele Pieten om de staf te pimpen, verdween die in het luchtruim. Gelukkig was er snel een koeriersdienst met een spiksplinternieuwe staf zodat het feest ongehinderd in Ter Aa kon worden voortgezet... Eind goed, al goed!

      
foto's Truus van den Tillaart

diverse foto's van burgemeester Adema (Facebook)

 

 

Concert OBK met Harmonie St.Caecilia Lieshout
Op zaterdag 21 november hebben de harmonieorkesten van Harmonie OBK en Harmonie St. Caecilia uit Lieshout zich gepresenteerd in een uitwisselingsconcert. Voor OBK een nuttige noodzakelijkheid in de voorbereiding op de concertwedstrijden op 29 november aanstaande. Voor St.Caecila de inwisseling van een eerder concert in Mariahout.  Het resultaat was een geanimeerde avond vol muziek.

Foto's Henk Loeffen


 

 

Hofzittingen Veghel met slagwerkgroep OBK!
Komende 19, 20 en 21 november trad OBK's slagwerkgroep, samen met dansers en danseressen van Souplesse op tijdens de Veghelse Hofzittingen in de Koekbouw.
Zij voerden het spektakel "Amazone" ten tonele: een fantastisch schouwspel waarvan Erp tijdens de vorige pronkzittingen met volle teugen heeft kunnen genieten. De trommels van de slagwerkgroep zorgden voor een opzwepend ritme waarmee de dansers en danseressen van Souplesse Sport & Dance prima uit de voeten konden.
En dat werd nog eens herhaald...

Foto's Aris van Galen

 

 

 

Simeonshof
In januari van dit jaar verzorgde het opleidingsorkest van Harmonie OBK een optreden in WoonZorgPark Simeonshof. Dit is van alle kanten zo goed bevallen dat er een nieuw optreden gepland werd en wel op zondag 15 november. In de Gasterij van Simeonshof. Onder leiding van Remco Spierings.
Het concert werd buitengewoon gewaardeerd door het aanwezige publiek dat zowel bestond uit bewoners van Simeonshof als toehoorders van buiten het huis.
Erpse ambassadeurs van de Rabobank zorgden voor een kop koffie met lekkers erbij.
 

Foto's RS Muziek

 

 

Jumbo Muziekfestival in Erp
Op zaterdag en zondag 7 en 8 november organiseerde de Kring van Muziekverenigingen Veghel e.o. haar jaarlijkse festival om de Jumbocup: de Albert van Zutphen Wisseltrofee.
Dit jaar is Muziekvereniging Harmonie OBK de gastheer. In het tot een ware muziektempel omgetoverde Ter Aa werden op de zaterdag maar liefst 7 slagwerkgroepen ontvangen. Op zondag 8 november ontmoetten 8 harmonie- en fanfareorkesten elkaar daar. De verrichtingen van alle muziekgezelschappen worden kritisch beluisterd door een vakkundige jury: Maarten Rongen en Jos Schroevers beoordeelden de slagwerkensembles; de blaasorkesten werden gejureerd door Alex Schillings en Dick Bolt.
Op zondag sloot burgemeester Adema het festival af.

Uitslagen:
Op zaterdag 7 november veroverde de slagwerkgroep Sint Caecilia uit Lieshout de felbegeerde Jumbocup. Ook de Boekelse slagwerkgroep EMM en Echo der Bergen uit Eerde eindigden elk als hoogste in hun eigen speelgroep. Iedere deelnemende slagwerkgroep ontving tevens een positiefkritisch juryrapport.
Op zondagavond 8 november kwam na de toespraak van de Veghelse burgemeester de uitslag voor de harmonie- en fanfareorkesten.
Harmonie Sint Caecila uit Lieshout eindigde in de hoogste speelgroep als eerste en nam ook de Jumbocup mee naar huis. In de beide andere speelgroepen waren respectievelijk eerste: Koninklijke Fanfare St Willibrord uit Heeswijk en Fanfare Echo der Peel uit Venhorst.

Slagwerkgroep Harmonie OBK onder leiding van Henk Schellekens!


Slagwerkgroep Sint Cecilia Zijtaart onder leiding van Henk Schellekens!

Jury en wedstrijdleiding...

De uitslag voor de slagwerkgroepen op 7 november 2015

Jury van zondag...

Harmonie OBK onder leiding van Sef Pijpers

Harmonie OBK

Erg veel publiek lijkt er niet te zijn...

Fanfare St Caecilia uit Lieshout. De winnaar van de Albert van Zutphentrofee: de Jumbocup!

Prijs- en rapportenuitreiking op 8 november voor de harmonie- en fanfareorkesten...
Foto's Henk Loeffen  

 

 

PreConcoursParty
Op zaterdag 31 oktober speelde OBK+ bij Van Haandel de gastvrije host voor iedereen, die voorafgaande aan de laatste voorbereidingen op de concertwedstrijd waaraan het harmonieorkest deelneemt, wel wat afleiding kon gebruiken. In een onvervalst Halloween-decor werden alle gasten, ook degenen die niet daadwerkelijk aan het concours deelnemen, op hun gemak gesteld door de organisatie. Middels spel, drankjes, hapjes, praatjes en muziek kon iedereen zich naar eigen invulling vermaken. Dank aan de commissie OBK+.

Christ van Bree - trofee, waar het allemaal om draaide...

Winnaars van de Christ van Bree - trofee

Foto's Thijs van Stiphout

 

 

 

JUMBO MUZIEKFESTIVAL DIT JAAR IN ERP
(ontleend aan Erpse Krant)

Op uitnodiging van Harmonie OBK zal het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën van de Vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel plaatsvinden in Ter Aa in Erp en wel op zaterdag 7 en zondag 8 november. Dit jaar zullen tijdens dit festival 8 slagwerkgroepen en 8 orkesten hun muzikale prestaties laten horen.

Albert van Zutphen wisselbokaal
Het Kringfestival wordt voor de 31ste keer gehouden en voor de 13e keer als JUMBO Muziekfestival. De inzet van het weekend is de “Albert van Zutphen – wisselbokaal”. Op zaterdag gaat deze wisseltrofee uitgereikt worden aan de best spelende slagwerkgroep en op zondag aan het best spelende harmonie – of fanfareorkest. Daarnaast wordt er per groep, waarvan de indeling gebaseerd op de divisies waarin de diverse verenigingen uitkomen, een eerste prijs uitgereikt.

Slagwerkers op zaterdag
Plezier in de muziek, zowel voor de deelnemers als voor het publiek, staat tijdens dit festival voorop. Zalencentrum Ter Aa vormt voor deze editie de mooie locatie voor het JUMBO Muziekfestival. Het programma start op zaterdagmiddag 7 november om 10.45 uur met de slagwerkgroep van OBK, tijdens de Empeldonkse pronkzittingen beter bekend onder de naam Vet en Koel. Gedurende de dag krijgt het publiek een afwisselend programma van slagwerkgroepen voorgeschoteld. Het laatste optreden op zaterdag vindt plaats om 16.15 uur, waarna om 17.45 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Harmonie en Fanfare op zondag
Het Festival gaat verder op zondag 8 november. Om 11.30 uur start het programma met Harmonie Frisselstein uit Veghel. Vervolgens treden in volgorde op de muziekgezelschappen uit  Venhorst, Volkel, Heeswijk, Erp (15.30 uur), Zijtaart, Vorstenbosch. Als laatste treedt het harmoniekorps Sint Cecilia uit Lieshout op en wel om 18.45 uur. De prijsuitreiking op zondag vindt om 20.15 uur plaats. Het volledige programma is in detail beschikbaar op de website:
www.muziekkringveghel.nl

Afwisselend programma
Het belooft een mooi programma te worden. Veel verenigingen brengen muziek die bij een breed publiek goed in het gehoor zal liggen, terwijl  enkele orkesten het als een try-out gebruiken voor deelname aan een bondsconcours later in de maand. Het Jumbo Muziekweekend is dankzij de hoofdsponsor JUMBO-Supermarkten gedurende beide dagen gratis toegankelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar de optredens van bijna 1000 deelnemers tijdens dit muziekspektakel in Sport- en Ontmoetingscentrum Ter Aa.

 

 

 

HARMONIE OBK ONTVANGT  € 1347,-- VAN JAN LINDERS ERP

In september en oktober konden klanten van supermarkt Jan Linders in Erp spaarmunten doneren aan een drietal Erpse en één Keldonkse  vereniging. Op vrijdag 23 oktober mocht filiaalmanager Thijs van de Broek de definitieve uitslag bekendmaken. We mogen stellen dat alle vier de verenigingen winnaar waren, maar het hoogste geldbedrag ging uiteindelijk naar Harmonie OBK: € 1347,--. Harmonie OBK wil Jan Linders supermarkt dan ook hartelijk danken voor deze royale sponsoring. En natuurlijk zijn wij de leden van ons opleidingsorkest en onze jeugdslagwerkgroep dankbaar, want zij hebben op zaterdag 3 oktober de klanten van Jan Linders supermarkt het winkelen nog aangenamer gemaakt met hun optredens.

 

 

De trotse voorzitter van harmonie OBK, Christ van Bree,  neemt met veel genoegen de cheque van €1347,-- uit handen van filiaalmanager Thijs van de Broek in ontvangst.

 

 

 

LOST IN MUSIC komt er weer aan!
(ontleend aan Erpse Krant)

Jazeker. Lost in Music komt er weer aan. Nou ja niet meteen, want de vijfde editie van dit muziekspektakel staat gepland in het weekend van 25, 26 en 27 november 2016. Maar toch wordt er nu al op diverse fronten hard gewerkt om ook deze editie tot minimaal net zo’n geweldig succes te maken als alle voorgaande. Niet alleen de unieke en aanstekelijke combinatie van pop, ritme en dans, maar ook de onnavolgbare sfeer die bij elk concert werd gecreëerd, zorgden ervoor dat Lost in Music uitgroeide tot een super en tof muzikaal evenement, Kortom: Lost in Music! En als je altijd al eens in de spotlights hebt willen staan met begeleiding van een fantastisch harmonieorkest, koor en dansers, dan is het zeker raadzaam om verder te lezen.

De organisatie
De organisatie van dit bijzondere “dorpsgrensoverstijgend” muziekproject zal ook nu weer in handen zijn van Stichting Harmonieus. Diverse werkgroepen zijn samengesteld om alle voorbereidingen goed te laten verlopen. Het harmonieorkest en de slagwerkgroep van OBK verlenen vanzelfsprekend hun muzikale medewerking, maar daarnaast zullen de Souplesse Dancers en een combo deze editie ook zeker niet ontbreken. Voor het vocale gedeelte is de organisatie op zoek naar leuke, nieuwe, bekende, creatieve, jong(er)e, oud(er)e, enthousiaste zangers en zangeressen uit Erp en omgeving die met Lost in Music 2016 mee willen doen.

12 December
Heb je altijd al eens willen zingen met een orkest, als solist of samen met je vriend(en) of vriendin(nen), grijp dan deze kans. Op 12 december kan je jezelf presenteren voor de 5e editie van Lost in Music. Gevraagd wordt om op die dag een zelfgekozen (pop)lied te zingen, dat je uit je hoofd kent. Begeleiding kan met orkestband (cd/USB), die je zelf mee moet nemen. Ook als je live begeleid wilt worden, moet je zelf voor de gitarist/pianist zorgen. Een cd-speler en piano zijn aanwezig. Informatie over hoe jij jezelf kunt aanmelden voor deze dag volgt, maar hou in ieder geval de site lostinmusic.info goed in de gaten.

Ook instrumentalisten en dj’s
De organisatie doet tevens een oproep aan instrumentalisten die - alleen of in een kleine samenstelling - hun bijdrage aan Lost in Music willen leveren. Uiteraard heeft een solist inbreng in het uit te voeren nummer, maar de programmacommissie is verantwoordelijk voor de samenstelling van het uiteindelijke programma. En om helemaal mee te gaan in de tijd is er nu ook een oproep aan jonge dj’s die eigen nummers willen promoten. Wanneer zij zich voor de programmacommissie mogen presenteren is nog niet bekend, maar dat zal vermoedelijk in het voorjaar van 2016 zijn.

Het koor
Voor het te vormen Lost in Music-koor is men op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die, behalve dat ze natuurlijk over een goede stem beschikken, ook ritmisch het een en ander in huis moeten hebben. Iedereen die van zichzelf denkt over voldoende zangkwaliteiten te beschikken en daarbij bewegen kan, moet zich vooral aanmelden. Voor een juiste balans in het koor roepen wij vrouwen maar met name ook mannen op om zich te melden voor dit geweldige project. Het samenstellen van het koor zal ook in het voorjaar van 2016 plaats gaan vinden. Ook hierover volgt nadere informatie.

Al met al staat ons in het laatste weekend van november 2016 al weer een heel bijzonder muziekspektakel te wachten. In de Erpse Krant wordt u op de hoogte gehouden van de voorbereidingen en zal informatie volgen over de aanmelding.

Laatste nieuws voor LIM 2016 altijd:

 

 

Winnaar!


Harmonie OBK is winnaar in de race om de hoogst gevulde muntenbuis in de winkel van Jan Linders, Erp!
Proficiat en bedankt aan iedereen die daaraan heeft meegeholpen.
Foto: Henk Loeffen

 

 

Jubilarissen
Op zondag 4 oktober vond in het Erpse Ter Aa een Jubilarissenconcert plaats. Tijdens de uitvoering, die verzorgd werd door ensembles van de muziekvereniging Harmonie OBK, ontvingen een drietal jubilarissen een passende onderscheiding. De jeugdslagwerkgroep onder leiding van Thijs van Stiphout speelde een leuk programma met nieuwe werken. Het instap- en opleidingsorkest met de nieuwe dirigent Remco Spierings verzorgde een aansprekend concert, waarna de slagwerkgroep onder leiding van Henk Schellekens liet horen wat oefening vermag. Het harmonieorkest speelde met Sef Pijpers onder meer een van de werken, die men eind november hoopt uit te voeren als het ensemble aan een concertwedstrijd deelneemt. Het programma werd gepresenteerd door Kari Beekmans.
De heer Mari van de Ven van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen was naar Erp gekomen om de jubilarissen Esther Verkuijlen met haar 25-jarig lidmaatschap en Hans van de Brug en Gerrit Kerkhof met hun respectievelijk 40- en 60-jarig lidmaatschap te fêteren. Voorzitter Christ van Bree had daarnaast voor ieder een persoonlijk woordje waarmee hij hun verdiensten voor OBK schetste. Voor een persoonlijke herinnering zorgde Marius Vissers. Naast het bondsinsigne was er voor elk een bos bloemen en een gezamenlijk "Lang zullen ze leven". Het concert eindigde met een receptie.

Foto's Arno Manders

 

 

Deutsche Messe in Boerdonk
Op zaterdag 3 oktober klonk in de Boerdonkse Servatiuskerk het resultaat van een speciaal project. Het Erpse  Gregoriaans Mannenkoor, het Dameskoor Sint Servatius en het Boerdonks Gemengd Koor Sint Cecilia voerden gezamenlijk Schuberts Deutsche Messe uit. Onder leiding van dirigent Ton van Erp. Met begeleiding van een groot ensemble uit het Erpse harmonieorkest OBK. Het koor zong daarnaast nog enige andere bij de dienst passende liederen, begeleid door organist Mark van Platen.
Celebrant was pastoor Rombauts.
Tijdens de communie klonk het Klarinetconcert van Mozart, met op klarinet Esther Verkuijlen, begeleid door Mark van Platen.

Foto's Tiny van den Heuvel / Tijn van Brussel

 

 

Opleidingsorkest OBK en jeugdslagwerkgroep OBK verkopen zich uitstekend!
Op zaterdag 3 oktober speelden beide ensembles van OBK de winkel van Jan Linders in Erp plat... Om de klanten aan te moedigen de munten die zij bij hun boodschappen ontvangen aan OBK te doneren. Thijs spoorde mensen aan om munten in de harmoniekoker te stoppen door extra vertiendubbelaars uit te delen.
En met succes, want ooggetuigen verklaren dat de OBK-buis overliep. Met wel 5600 munten.

 

Foto's Henk Loeffen

 

 

 

Zomerconcert opleidingsorkest, speelgroepje en jeugdslagwerkgroep OBK
Op woensdag 15 juli 2015 werd door het speelgroepje, het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep van OBK op het terras van Partycentrum Van Haandel een zomerconcert uitgevoerd. De jeugdslagwerkgroep werd geleid door Henk Schellekens. Dit concert luidde tegelijk het afscheid van Imke van Lankveld en Sef Pijpers in bij twee opleidingsensembles van OBK. Imke van Lankveld was vanaf begin 2015 dirigente van het speelgroepje en ook Sef Pijpers nam vanaf begin dit jaar het dirigentschap van het opleidingsorkest op zich.

Ondanks de dreigende druppeltjes van boven, werd er enthousiast muziek gemaakt.
Het programma werd gepresenteerd door Tijn van Brussel. Die bij het slot van het concert Sef en Imke bedankte, wat werd onderstreept door de verrassingen die beiden ontvingen uit handen van jeugdige muzikanten.
Na de zomervakantie zal het dirigentschap van het speelgroepje, het opstaporkest en het opleidingsorkest worden overgenomen door Remco Spierings.

Foto's Henk Loeffen
 

 

Durdauwers
Op zondagmorgen 12 juli 2015 verzorgde blaaskapel De Durdauwers een concertje in Simeonshof te Erp. Voor een zeer goed gevulde zaal speelden de muzikanten een afwisselend programma van evergreens, waarbij ook de lichte toets niet werd vergeten.
Tijn van Brussel praatte een en ander aan elkaar.
Na de middag speelden de Durdauwers op de braderie bij de Erpse kermis...
In dienst van muziekvereniging Harmonie OBK!

Foto's Truus van den Tillaart

 

 

Studiedag
Op zondag 5 juli 2015 had het harmonieorkest een studiedag in verband met de voorbereiding op het concours in november.

Buiten was het prachtig weer en binnen inTer Aa oefenden 's morgens de verschillende secties. De klarinetten, fluiten en hobo’s speelden onder leiding van Jan van Hamond. Marcel Verbruggen leidde de saxofoongroep. Terwijl de trompetten, trombones en hoorns door Paul van Gils werd begeleid. Alphons van Stenis gaf instructie aan de bassen, baritons, de fagot en de basklarinetten. Het slagwerk werd geïnstrueerd  door Mari van der Putten.

De middagpauze werd gebruikt voor onder meer het nuttigen van een lekker soepje van Henk en Bas.

Na middag werd het orkest in tweeën gedeeld. De houtblazers oefenden samen met Sef Pijpers. Het koper en het slagwerk speelden onder leiding van Alphons van Stenis.
Na afloop was er een soort try-out waarbij beide concourswerken werden uitgevoerd: Between the two rivers van Philip Sparke en Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis.
Een intensief programma dat tot een tevreden klinkende dirigent Sef Pijpers leidde...

Foto's Henk Loeffen

 

 

 

Nederlands Kampioenschap solisten en kleine ensembles.
Op zaterdag 27 juni vonden in Heel de nationale kampioenschappen van de KNMO plaats.
OBK's slagwerkers Rick van der Voort en Roy van Nuland werden uitgenodigd deel te nemen vanwege hun goede prestaties op 9 mei, tijdens de Brabantse Kampioenschappen in Berlicum.
Ze werden gejureerd door de heren Arnold Wensink en André Willems: Rick behaalde in de 5e divisie 82 punten en Roy scoorde 81 punten in de 3e divisie.
Ondanks dat geen van beiden kampioen werden, is Muziekvereniging Harmonie OBK trots op deze twee slagwerkers!

 

 

Concert
Op zaterdag 20 juni 2015 verzorgden Harmonie OBK en Fanfare Aurora een gezamenlijk concert in theater De Pas in Heesch. De voorzitter van Aurora opende de avond met een reeks wetenswaardigheden van de muziekverenigingen uit Erp en Heesch.
Daarna speelde het Heesche fanfareorkest een interessant programma, onder leiding van Hans Pastoor.
Na de pauze was de beurt aan harmonieorkest OBK met dirigent Sef Pijpers. Naast werken uit het Klank- en Lichtspel van afgelopen 5 mei, speelde het orkest Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis, een première voor het orkest.
Beide orkesten nemen op 29 november 2015 deel aan een federatieve concertwedstrijd in De Schalm te Veldhoven. Organisatie Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Foto's Henk Loeffen

 

 

Geslaagd!
Anouk van Dinter (klarinet) geslaagd voor opstap C
Ilse van Dinter (dwarsfluit) geslaagd voor C
Nanne Ketelaars (dwarsfluit) geslaagd voor C
Jochem Donkers is geslaagd voor klarinet A
Judith van den Acker is geslaagd voor dwarsfluit B
Yannick Hoevenaars is geslaagd voor dwarsfluit A
Hilde van de Wetering geslaagd voor fluit B

Van harte proficiat!

 

 

Serenade
Op zaterdag 13 juni bracht Harmonie OBK bij Van Haandel een serenade aan Martien en Tilly Beekmans vanwege hun gouden huwelijksfeest.
Martien is erelid van Harmonie OBK vanwege zijn verdiensten voor de muziekvereniging als bestuurslid en muzikant. In het verleden speelde hij althoorn, bariton en trombone.

 

Foto's Wern van Asseldonk

 

 

 

 

Unieke serenade van twee muziekgezelschappen
Harmonie OBK, Erp en Fanfare St Cecila, Zijtaart, gezamenlijk op het muzikale pad.
Op vrijdag 12 juni trouwden Ruud van Oosterwijk en Monique van Asseldonk. Ruud speelt slagwerk in het harmonieorkest van OBK en Monique speelt hoorn bij St.Cecilia.
En dus vond er een fantastische samenwerking plaats bij Café Kleingeld in Zijtaart: na een muzikale rondgang door Zijtaart speelden de twee gezamenlijk de Feestmars en Royal Jubilee. En natuurlijk een uitbundig Lang zullen ze leven ! Wat wij Monique en Ruud natuurlijk van harte toewensen.

Foto's Wern van Asseldonk

 

 

Muzikale trouwpartij
Op vrijdag 12 juni trouwden in Uden 2 klarinettistes van Harmonie OBK: Esther Loeffen en Tineke Kreijger. Beiden spelen ook hun partijtje mee in de Udense harmonie.
Wij wensen hen van harte samen een gelukkig en lang leven toe!

 

 

Windkracht 6
Op woensdag 10 juni 2015 vond de slotmanifestatie van het scholenproject Windkracht 6 plaats in het Erpse Zalencentrum Ter Aa. In een zaal vol geestdriftige kinderen en hun ouders en opa's en oma's.
De presentatie van dit eindconcert was in handen van Cindy van Rijn. Voor de kinderen geen vreemde; Cindy was wekenlang te gast in de schoolgroepen die meededen. Zij leidde het muziekproject en liet de kinderen van de Nicolaasschool, de Mariaschool en De Empel tijdens een aantal lessen kennismaken met muziek en met name met blaas- en slaginstrumenten.

Op het podium ook het opleidingsorkest van Harmonie OBK onder leiding van Sef Pijpers, dat een aantal vlotte stukjes speelde. Daarbij gestoord door meneer Van Fare, een zonderlinge heer die probeerde iets te snappen van de lessen die Cindy gegeven had. Daarna liet een grote groep kinderen horen wat ze op klarinet, trompet, trombone, fluit en saxofoon konden spelen. Onder leiding van Henk Schellekens demonstreerde een andere groep wat er in korte tijd op allerlei slagwerkinstrumenten mogelijk was. En de jeugdslagwerkgroep van Harmonie OBK sloot hier nagenoeg naadloos op aan.
Tot slot zongen alle kinderen dat blaasmuziek cool is, sfeervol begeleid door het opleidingsorkest.
Daarna vond een instrumentenmarkt plaats om zoveel mogelijk instrumenten te promoten. Kinderen konden inschrijven voor een gratis proefles. En dat leverde een twintigtal aanmeldingen op.
Al met al een geslaagd project!

Foto's Wern van Asseldonk, Angela van den Crommenacker

 

 

Korfbal en slagwerk
Op zondag 7 juni vonden in Erp de Nederlandse Kampioenschappen korfbal plaats.
Tijdens de pauze van de topfinale van de nationale kampioenswedstrijd tussen Spes en Be Quick speelde onze eigen slagwerkgroep.
Be Quick uit Nuland won overigens de wedstrijd!

 

 

Gildedag

Op zondag 31 mei 2015 organiseerde het Erpse Onze Lieve Vrouwe en Catharinegilde een gildendag van Gildenkring Hoge Schuts, met maar maar liefst 12 gastgilden uit de omgeving. In de ochtend was er een mis en de Erewijn bij Van Haandel

Harmonie OBK, met een mooie bezetting, opende de stoet deelnemende gilden, die vanaf het toekomstige Molenpark trok naar de Bolle Akker. De Wielerronde van Erp die op dezelfde dag plaatsvond, werd er even voor stil gelegd.
Nadat alle gilden op het feestterrein stonden opgesteld, vond de opening plaats met onder meer een massale opmars en een vendelgroet.
Harmonie OBK speelde het Wilhelmus.

Wij zagen ook bekenden van Harmonie OBK: René Habraken, koning van het Dintherse gilde. René heeft meermalen mee gewerkt als solist aan Lost in Music.
En Adriaan de Wit, de standaardruiter van het gilde uit Nistelrode. Adriaan de Wit was de koetsier van de boerenwagen met Belgisch trekpaard, die tijdens het Klank- & Lichtspel op 5 mei met Koning Willem I het plein op reed.


Foto's Henk Loeffen

 

 

Proficiat!
Op 31 mei 2015 werd Mila geboren.
Dochter van slagwerker Paul van Antwerpen en Nancy.
Mila, mama Nancy, grote broer Jens en papa Paul maken het goed!

 

 

Foto's Klank- & Lichtspel 2015
Op de website van het Klank- & Lichtspel staan inmiddels, naast de foto's van de uitvoering, ook kiekjes van de opbouw van alle bouwwerken
en foto's van de beide repetities.

 

 

Windkracht 6
Op 12, 19 en 26 mei presenteerde Harmonie OBK zich aan de schoolgroepen die dit jaar deelnemen aan het project Windkracht 6, dat onder de hoede van Cindy van Rijn plaats vindt.
De eerste 2 data kwamen de blaasinstrumenten aan de beurt. Kinderen probeerden muziek te maken op klarinetten, trompetten en trombones.
De kiekjes hieronder werden gemaakt op 26 mei op De Empel in Erp en de Boerdonkse Nicolaasschool, toen de slagwerkinstrumenten aan bod kwamen.

Op woensdag 10 juni vindt de afsluitende uitvoering van het project plaats in Ter Aa in Erp, gevolgd door een instrumentenmarkt.
Let op: datum is gewijzigd.

Foto's: Wern van Asseldonk

 

 

Jesses Bachelor Examen Directie HaFa
Op 23 mei voerde Jesse van Lankveld met een 85-koppig harmonieorkest een Spaans getint concert uit in een bomvol Ter Aa te Erp. In het kader van zijn afstuderen aan het Tilburgse Fontys Conservatorium. Onder de ogen en oren van een kritische jury en een groot publiek ontvouwde zich een muzikale rondreis door Spanje en Zuid- en Noord-Amerika.
Met een eigen compositie van Jesse waarin zus Imke de fluitsolo vertolkte.
Overal was aan gedacht. 7 zaterdagmiddagen repeteren, een complete generale, een kleurrijke lichtshow en programmaboekjes, de cv van Jesse en achtergrondinformatie van het muziekprogramma waren de ingrediënten van een adembenemend muzikaal uurtje.
Alles bij elkaar een uitstekend klinkend concert waarmee Jesse slaagde met een dikke 8!
Wij feliciteren hem van harte!

Bovenstaande foto's: Henk Loeffen, gemaakt tijdens de generale repetitie op vrijdag 22 mei 2015  

Foto: Theo vd Ven

Foto: Anja vd Ven

 

 

 

Deutsche Messe in Erpse kerk Hl. Servatius
Op zaterdag 23 mei voerden het Erpse  Gregoriaans Mannenkoor, het Dameskoor Sint Servatius en het Boerdonks Gemengd Koor Sint Cecilia een gezamenlijk project uit: Schuberts Deutsche Messe. Onder leiding van dirigent Ton van Erp. Met begeleiding van een groot ensemble uit het Erpse harmonieorkest OBK.
Het koor zong daarnaast nog enige andere bij de dienst passende liederen, begeleid door organist Mark van Platen.
Celebrant was pastoor Rombauts.
Tijdens de communie klonk het Klarinetconcert van Mozart, met op klarinet Esther Verkuijlen en Mark van Platen als pianist.

Op 3 oktober vindt in de Boerdonkse kerk een soortgelijke dienst plaats met zang en muziek uit Die Deutsche Messe van Franz Schubert.

Onderstaande kiekjes werden gemaakt tijdens de repetitie, voorafgaande aan de dienst.


 

 

Proficiat!
Geboren op 21 mei: Tom, zoon van altsaxofoniste Marion en van Martijn.
Tom, mama, papa en grote zus Lieke maken het goed!

 

 

Eindexamenconcert Jesse van Lankveld op 23 mei
Op zaterdag 23 mei 2015 hoopt Jesse van Lankveld af te studeren met een eindexamenconcert in ter Aa. Vanwege deze bijzondere gebeurtenis hebben we een aantal vragen gesteld aan deze vierdejaars student van het Tilburgs conservatorium en tevens hoornspeler bij Harmonie OBK.

HaFa dirigent
Jesse van Lankveld studeert HaFa-directie aan de Fontys in Tilburg, waar hij geleerd heeft om leiding te geven aan een harmonie of fanfare orkest, oftewel dirigent. Het concert van 23 mei is zijn eindexamenopdracht: een openbaar concert waarbij de eindexamencommissie (jury) achter in de zaal zit en de dirigent en orkest beoordeeld. Na het concert zal de commissie kort gaan overleggen en volgt het oordeel. Het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde orkest bestaat uit niet minder dan 85 muzikanten die tezamen maar liefst 17 verenigingen vertegenwoordigen.

Drie kwartier muziek
“Het examen op zich mag niet meer dan 55 minuten duren”, vertelt Jesse, “Daarvan moeten minimaal 45 minuten muziek ten gehore gebracht worden. Een exameneis vanuit de opleiding is dat het programma samenhang heeft. Ik heb gekozen voor een Spaans thema. De muziekstukken zullen dan ook allemaal muziekstukken zijn uit Spanje of Latijns-Amerika. Wat muziekstukken betreft zullen er zowel populaire hits als klassieke werken ten gehore gebracht worden.” Toekomstplannen heeft Jesse ook. “Komend jaar hoop ik te kunnen starten met een hoornstudie op het conservatorium in Tilburg. En over een paar jaar misschien nog een Master. Bovendien heb ik al een aantal groepen die ik dirigeer en dit hoop ik nog verder uit te breiden.”

Publiek van harte welkom
Het eindexamenconcert is een openbaar concert. “Publiek is van harte welkom,” zegt Jesse, “want voor een muzikant is niets leuker dan spelen voor een volle zaal.” En dus bent u van harte uitgenodigd om op zaterdag 23 mei te komen luisteren. Het concert vindt plaats in zalencentrum ter Aa in Erp en start om 20.30 uur (zaal open vanaf 20.00 uur).

 

 

 

Erpse slagwerkers zeer succesvol tijdens Brabantse Kampioenswedstrijd!

Op zaterdag 9 mei 2015 hebben  Roy van Nuland en Rick van der Voort deelgenomen aan het Brabants Kampioenschap voor solisten in Berlicum. Organisatie: Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Ze zijn allebei kampioen geworden in de eigen divisie:
Rick behaalde met Try-it  maar liefst 83 punten en werd daarmee kampioen in de 5e divisie.

Roy speelde Bongo Sound en werd met 85 punten kampioen in de 3e divisie.

Beide muzikanten mogen nu naar het Nederlands Kampioenschap in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel op 27 juni 2015.

Proficiat, Roy en Rick
en met jullie
ook jullie opleiders, Henk Schellekens en Paul Schepers!

 

Foto's Henk Schellekens en
Jolanda van Nuland (Facebook)

    

 

 

Klank- & Lichtspel 2015
Het Klank- & Lichtspel van dit jaar is inmiddels een feit. Er wordt driftig opgeruimd op het plein, zodat er vanavond voor de muzikanten die met de auto naar de repetitie komen, plaats is om te parkeren. In de nacht na 5 mei hebben een flink aantal muzikanten tot aan het laatst gewerkt aan de afbouw van licht en geluid. Bedankt daarvoor.
Maar ook dank voor de gezamenlijke inzet tijdens de repetities en het lange wachten tijdens generale repetitie en carillonrepetitie.

Op de middag van 5 mei hebben de tenten en bouwwerken de voorjaarsstorm overleefd.
En vanaf klokslag 10 uur hebben we er tijdens een heerlijke lenteavond een fantastische schouw- en luisterspel van gemaakt: Klank- & Lichtspel 2015
De nieuwe opzet slaagde, je kwam als toeschouwer ogen en oren te kort, zo te midden van alle muziek- en kleurrijk lichtgeweld.

Aan de reacties zo links en rechts te horen, mogen we trots zijn op ons meest actuele spektakel.
Kliknieuws 6 mei.
Brabants Dagblad 6 mei.
Skyline.tv, uitzending 6 mei 2015

Voor foto's van Erna Verhoeven: website Klank- & Lichtspel 2015


Foto Facebook Sef Pijpers
 

 

Laatste loodjes...
Op dinsdag 5 mei vindt op het Erpse Hertog Janplein het vijfjaarlijkse Klank- & Lichtspel plaats.
De laatste repetities hebben plaatsgevonden. Zoals de generale repetitie op 3 mei. Kostuums van personages en figuranten passend in het thema 200 Jaar Koninkrijk zijn opgehaald bij de stichting Historische Kostuums in Bergen op Zoom. In het eerste weekend van mei werden de handen uit de mouwen gestoken: er moesten diverse bouwwerken verrijzen op het plein. Op 4 mei werd tribunes gebouwd en werden de verlichtingselementen geplaatst. De spullen werden met grote trailers aangevoerd.

Voor meer informatie: website Klank- & Lichtspel 2015

                   

Foto's Peter Ketelaars & Henk Loeffen

 

 

 

Koninklijke Onderscheidingen
Op vrijdag 24 april bracht OBK een serenade aan maar liefst 6 prille Koninklijk gedecoreerden die tijdens de ochtend hun lintje in ontvangst mochten nemen.
Gelukkig kon voorzitter Christ van Bree het geregeld krijgen dat iedereen naar Ter Aa, om er een mooie serenade van te maken.
Er stonden een prima bezet orkest en slagwerkgroep.

Foto's Henk Loeffen

 

 

OBK's Onderling Solistenfestival 12 april 2015
Ook in 2015 organiseerde de commissie Solistenfestival, bestaande uit Martijn van der Heijden, Daniëlle van Kol, Henk Loeffen en Nicky Verwegen een muziekfestival voor de eigen vereniging. Er werd die 12e april al vroeg begonnen met het programma. Tijn van Brussel, die verder de hele dag de optredens op ontspannen wijze presenteerde, opende het festival om 13.00 uur. In de jury voor de slagwerkoptredens Jop Schellekens en Alphons van Stenis voor de blaasmuzikanten. Jack Evers speelde zo nodig piano bij de optredens. Henk Schellekens begeleidde de slagwerkers.
Het programma voorzag in maar liefst 32 optredens, zeer divers van aard en met muzikanten in velerlei leeftijden.
Om precies kwart over 4, helemaal volgens de planning, kon de voorzitter van Harmonie OBK, Christ van Bree de oorkondes uitreiken. Maar niet voordat jurylid Alphons van Stenis de mening van de jury over het doel van een dergelijk festival en de kwaliteit van de muziek had gegeven. Iedereen had een eerste prijs, maar er waren slechts 3 bekers. Hij maakte bekend dat Amber van der Heijden de beker voor de houtblazers toekwam en Alicia Peelen die voor de koperblazers. Jurylid Jop Schellekens reikte die voor de slagwerkers uit aan Niels van Dinter.
Voorzitter van Bree bedankte de juryleden, de organisatie, het publiek maar in ieder geval zeker de muzikanten. Het programma toonde een mooi afwisseling tussen blazers en slagwerkers.

Foto's Henk Loeffen

 

 

Algemene ledenvergadering Muziekvereniging Harmonie OBK
Op donderdag 8 april opende voorzitter Christ van Bree de jaarvergadering van de vereniging met een woord van welkom.
Het verslag van de algemene ledenvergadering van vorig jaar op 2 april werd zonder opmerkingen aangenomen met dank aan de notuliste Manon van Brussel. Ook het zeer uitgebreide jaarverslag over 2014, gemaakt door secretaris Tijn van Brussel, kwam zonder kleerscheuren door de vergadering.
Met een applaus bekrachtigde de vergadering de positieve conclusie van de kascommissie betreffende het financieel jaarverslag over 2014 van penningmeester Kari Beekmans. De begroting voor 2015 viel minder positief uit, mede vanwege de plannen van de muziekvereniging rond de concoursgang. Een nieuw lid van de kascommissie is Esther Verkuijlen, die daarmee Berry Cuppen vervangt.
Bestuursverkiezing: de aftredende bestuursleden Kari Beekmans en Arno Manders werden bij acclamatie herkozen.
Tijn van Brussel doorliep de lijst met de voornaamste activiteiten in 2015, waaronder de jeugdactiviteiten, het Klank- & Lichtspel en de concertwedstrijd van het harmonieorkest. De meerjarenplanning van 2015 tot en met 2021 benoemde de voortzetting van de geijkte activiteiten door de jaren heen.

Gerrit Kerkhof ontving de duim vanwege het kampioenschap repetitiebezoek.

Het agendapunt Aanpassing serenadebeleid besprak de suggesties uit de vergadering betreffende de serenades aan Koninklijk gedecoreerde personen.

Van de rondvraag werd onder meer gebruik gemaakt om het repetitiebezoek aan de orde te stellen.
 

Uiteraard nam Gerrit Kerkhof de gelegenheid om alle bestuursleden met een of meer complimenten te verrassen, waarna voorzitter Van Bree de vergadering sloot.

Foto Henk Loeffen


 

 

Uitwisselingsconcert!
Op zondag 29 maart vond in Gemeenschapshuis Den Hazenpot in Boerdonk een uitwisselingsconcert plaats van de jeugdslagwerkgroep en het opleidingsorkest van Harmonie OBK Erp en de Studiegroep van Muziekvereniging Concordia uit Schaijk. Het programma werd gepresenteerd door Tijn van Brussel.
Het concert werd gezamenlijk afgesloten met Candy, gecomponeerd door Rubin Jurgens.

 

Foto's Henk Loeffen


 

 

Fanfare OBK in 1924

De foto van toen nog Fanfare OBK werd gemaakt bij gelegenheid van een concours te Boxtel.
Op de eerste rij tussen de muzikanten (van rechts naar links): kapelaan Van Tartwijk, dirigent Swinkels en burgemeester Van Mil.
Méér over de tijd van toen: OBK vanaf 1920
De foto is een vervanging van een andere versie uit ons archief. Wij hebben hem van Joost van Vijfeijken die momenteel het archief van Harmonie O & U Beek en Donk digitaliseert. Hij vroeg ons naar foto's van O & U uit vroeger jaren omdat dirigent Swinkels ook O & U dirigeerde in die tijd en stuurde ons dit exemplaar dat veel duidelijker is.

 


 

Uitwisselingsconcert!
Op zondag 22 maart vond in Zalencentrum Ter Aa een concert plaats met een drietal harmonieorkesten:
Harmonie Juliana uit Sint Odiliënberg onder leiding van Ad Lamerigts, Harmonie OBK onder leiding van Sef Pijpers en Harmonie EMM uit Budel onder leiding van Hans van der Velden. De eerste contacten vonden plaats via social media!
Drie heel verschillende orkesten die ieder een heel eigen programma verzorgden voor een aandachtig publiek.
Altsaxofoniste Reneé Compen uit Budel speelde met EMM een niet onverdienstelijke solo. Wij wensen haar veel succes bij het D-examen, dat zij samen met het orkest aflegt.


Harmonie OBK

Soliste Reneé Compen
uit Budel op altsax


Harmonie Juliana

Harmonie EMM

Foto's Henk Loeffen
 

 Opening nieuwe Simeonshof, Erp
Op zaterdag 21 maart stond er aan de achterzijde van de Erpse kerk een mooi en goed bezet muziekgezelschap, slagwerkgroep en harmonieorkest, om het vers geopende Simeonshof op een klinkende aubade te vergasten. Wat erg op prijs werd gesteld door bewoners en bezoekers.
Op deze manier is dat goeie PR voor OBK!

Foto's Henk Loeffen

 

 

Geboren
op woensdag 11 maart 2015:
Lize, mooie dochter van Jori en John.
Proficiat namens de hele OBK-gemeenschap!

 

OBK+
Op vrijdag 6 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse activiteit van de jeugd. Om 18.00 uur vertrokken er acht auto's richting Den Bosch om te gaan zwemmen. In 'Sportiom' hebben we genoten van de vele glijbanen, de golven en het bubbelbad. Moe, maar voldaan keerden we rond 21.30 uur terug naar Van Haandel waar nog een lekker frietje op ons stond te wachten. Het was een leuke avond!

Bedankt, OBKplus, voor jullie goeie zorgen.

foto's: OBK+
Proficiat
Op zaterdag 7 maart hebben 5 OBK- slagwerkers gespeeld op het solistenconcours in Berlicum. Organisatie Brabantse Bond van Muziekverenigingen.
Het juryteam bestond uit: Ivo Weijmans en Rob Jansen.
Hieronder de resultaten van de Erpse deelnemers in volgorde van hun optreden.
Degene die 83 of meer hebben gescoord plaatsen zich automatisch voor de Brabantse Kampioenschappen,
De solisten die 85 of meer halen worden uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap.

   Slagwerk  Divisie Werk  pnt  Prijs
Stijn Reijbroek Multi-percussion 5e First Plan, Henk Mennens 80 1e
Rick van der Voort Snaredrum / bongo's 5e Try-it, Frank Rademakers  85 1e + promotie
Niels van Dinter Multi-percussion 4e Multi-Boy, Gert Bomhof 84 1e
Luc van den Acker Snaredrum / bongo's 4e Testee, Leon Camp  76 2e
Roy van Nuland Multi-percussion 3e Bongo Sound, Henk Mennens 83 1e

Rick en Stijn zijn leerlingen van Paul Schepers.
Niels, Luc en Roy krijgen les van Henk Schellekens.
Wij wensen de muzikanten en hun leraren van harte geluk met deze resultaten!


Luc van den Acker

Niels van Dinter

Rick van der Voort


Roy van Nuland


Stijn Reijbroek
 


 
Proficiat
Slagwerker Rick van der Voort is zaterdag 28 februari geslaagd voor zijn A-praktijkexamen met 48 punten; dat is gemiddeld een 8.
Patrick van den Heuvel heeft hem beoordeeld en was zeer enthousiast, een goede slagwerker voor bij de slagwerkgroep.
Ook de leraar van Rick, Paul Schepers, toonde zich uitermate tevreden.
 Pronkzittingen 2015
Tijdens de laatste twee weekends voor carnaval presenteert Carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk traditioneel haar pronkzittingen, maar liefst 5 avonden lang.
Naast blaaskapel De Durdauwers, die de zittingen muzikaal ondersteunt, was er deze 41e editie een uniek samenwerkingsproject van Souplesse Dancers en OBKs slagwerkgroep Vet & Cool. Met de uitvoering van Amazone, een kleurrijk, muzikaal en levendig spektakel dat voor de toeschouwers een lust voor oog en oor was. En waarop je na 5 keer echt nog niet was uitgekeken!

foto's: Erna Verhoeven

 Harmonie OBK bedankt Rabobank en stemmers
Op donderdag 29 januari werd in de Blauwe Kei te Veghel de Rabobank Clubkas Campagne 2014 afgesloten met de bekendmaking van het aantal stemmen dat elke vereniging had gekregen.
Om uw geheugen even op te frissen: alle leden van de Rabobank Uden-Veghel mochten in het najaar van 2014 elk 5 stemmen (maximaal 2 per vereniging) uitbrengen op een vereniging, het aantal stemmen zal door de Rabobank Uden-Veghel vermenigvuldigd worden met een bepaald geldbedrag en de uitkomst van deze rekensom zal als sponsoring door de Rabobank op de rekening van de vereniging of stichting gestort gaan worden. Belangrijk detail: elke vereniging moest met een goed plan komen waarin uitgelegd werd waarvoor het sponsorgeld gebruikt zou gaan worden.

Op donderdag 29 januari waren vertegenwoordigers van de 171 deelnemende verenigingen vol verwachting naar de Blauwe Kei gekomen. Op de door Karin Bruers, die u zou kunnen kennen van Omroep Brabant, gepresenteerde avond mocht directievoorzitter Erik Jansen bekend maken dat er onder de deelnemende verenigingen een bedrag van maar liefst € 110.000,-- verdeeld mocht gaan worden en dat elke stem een waarde van € 3,44 vertegenwoordigde.

Harmonie OBK had aangegeven dat ze het sponsorgeld wilde gaan gebruiken om het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep in het nieuw te steken, dat wil zeggen dat er eigentijdse poloshirts aangeschaft zouden gaan worden die tijdens optredens gedragen konden worden. Dat dit een aansprekend initiatief was bleek wel uit het aantal stemmen dat OBK gekregen had, namelijk 370. En na gebruikmaking hebbend van een rekenmachine kan ik u meedelen dat dit een bedrag vertegenwoordigt van € 1272,--.

Vooruitlopend op deze gift kon het opleidingsorkest onlangs in de Simeonshof al optreden in de nieuwe outfit. Overigens was dit optreden ook mede mogelijk gemaakt dankzij de Rabobank. Harmonie OBK wil dan ook zowel alle leden die ons hun stem hebben gegeven alsmede de Rabobank Uden-Veghel zeer hartelijk danken.


Op zondag 25 januari trad het opleidingsorkest van OBK al op in de nieuwe outfit
in de Gasterij van de nieuwe Simeonshof.
Ook een initiatief van de Rabobank
en alle aanwezigen waren zo enthousiast dat ze hopen
dat dit een jaarlijks terugkerend evenement mag gaan worden.

 

 

Exercitie
Op woensdag 28 januari was het harmonieorkest te gast in D'n Doel. Er werden marsen gerepeteerd en het laatste deel van de bijeenkomst bestond uit het daadwerkelijk exerceren in de ruime accommodatie van de schietvereniging. Onder leiding van tambour-maître Wern van Asseldonk werden de zaken nog eens opgefrist... 

Foto's Henk Loeffen

 

 

Afscheid
Op woensdag 28 januari nam muziekvereniging Harmonie OBK afscheid van Cindy van Rijn. Het opleidingsorkest, waaraan zij 10 jaar lang leiding gaf, verzorgde een afscheidsconcert onder leiding van Tijn van Brussel. Angela van den Crommenacker lichtte tijdens de uitvoering de doopceel van Cindy over de afgelopen 10 jaar: haar karakteristiek rustige manier van omgaan met de jeugdige muzikanten, de opleidingscommissie, de speelgroep en het opstaporkest, het project Windkracht 6 met al zijn verrassende ideeën, de wekelijkse repetities, de steeds wisselende balans in het orkest, de planning en uitvoering van concerten, de lessen op de basisscholen en vele andere zaken waar je zo aan de zijlijn niet meteen aan zou denken. Dat passeerde allemaal in korte fragmenten de revue. Muzikanten van het opleidingsorkest maakten samen een boekwerk om Cindy op passende wijze te bedanken.
Na afloop was er de mogelijkheid om haar ten afscheid de hand te drukken. Maar geen afscheid voor altijd, zo beloofde Cindy.

De directie van het opleidingsorkest wordt voortgezet door Sef Pijpers. De leiding aan de speelgroep gaat Imke van Lankveld op zich nemen.

Foto's Henk Loeffen

 

 

 

Simeonshof
Op zondagmorgen 25 januari presenteerde het Opleidingsorkest zich in de gastvrije aula van Simeonshof in Erp.
Onder leiding van Tijn van Brussel voerde zij er een populair programma uit dat goed in de smaak bleek te vallen.

Foto's Henk Loeffen


 

 

55 jaar...Durdauwers
In 2015 vieren ze het 55-jarig bestaansfeest. Niet uitbundig maar tijdens de Pronkzittingen van carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk neemt de blaaskapel een prominente plaats in. Nog één keer klinken ze weer: N'n Durdauwer, Kriebels, Wa ik belèèf, Meisjes van Errup.... Begeleid door de rest zingt Harry met de juiste feeling de Durdauwer-evergreens. Met op het witte doek 55 jaar historie in beeld: klik hier om het ook te zien!

 

 

 

Naar boven!